Programming

250+ lessen voor beginners en pros

Wij geloven dat iedereen kan leren coderen. Met behulp van ons uniek ontwikkeld educatief platform kunnen kinderen op een eenvoudige en speelse manier de basisbeginselen van deze essentiële kennis verwerven. Tijdens onze cursussen maken leerlingen computerspelletjes en werken ze aan steeds complexere projecten met de hulp van onze toegewijde trainers.
Studenten werken eerst aan hun projecten met behulp van visuele bouwstenen, daarna stappen ze geleidelijk over op bekende geschreven programmeertalen, zoals C# en Python - ieder in zijn eigen tempo.
Als uw kind tussen 7-14 jaar oud is, zullen ze beginnen met het bouwen van programma's met kleurrijke blokken. Als ze tussen de 15-18 jaar oud zijn, zullen ze de geschreven programmeertalen naast de blokken zien en actief de geschreven codes gebruiken na de eerste inleidende cursus.

LOGISCOOL LIVE! online, live cursussen voor beginners:Als u wilt dat uw kind begint met coderen vanuit het comfort en de veiligheid van uw huis, kies dan voor de Logiscool LIVE! online beginnerscursus. Voor meer informatie over de online cursus, zie hieronder.


SCOOLCODE BLOX - Basic, Advanced, Master level


Al onze leerlingen beginnen met coderen in de BLOX-modus waar ze coole spelletjes kunnen bouwen met kleurrijke digitale blokken. Dit is de makkelijkste manier om de basis van programmeren te leren en analytisch denkvermogen op te doen. Afhankelijk van hun leeftijd en kennisniveau, zullen studenten deze visuele programmeertaal gedurende 1-6 semesters gebruiken.


SCOOLCODE MIX - Basic, Advanced, Master level


Na het aanleren van de programmeermentaliteit zijn onze studenten klaar om kennis te maken met tekstgebaseerd programmeren. In de MIX-modus brengen we de opgedane kennis naar een hoger niveau en laten we ze nieuwe programmeerelementen en commando's zien. De bekende blokken blijven bij de leerlingen, maar de kinderen kunnen ook de geschreven codes van hun programma's zien, interpreteren en bewerken. Als ze eenmaal vertrouwd zijn met deze programmeertaal (StageScript) en hun vaardigheden in de MIX-modus onder de knie hebben, zullen ze andere programmeertalen gemakkelijker kunnen leren.


SCOOLCODE TEXT - Classic games


Na twee semesters in de MIX-modus, kunnen onze studenten de blokken achter zich laten en beginnen met programmeren met alleen geschreven codes. Ze krijgen de kans om de opgedane kennis te gebruiken om projecten te maken die gericht zijn op game-ontwikkelaars. Ze zullen bekende retro- en arcadegames en klassieke bordspellen namaken in Scoolcode. Tijdens deze cursus werken de studenten aan verschillende samenhangende projecten, net als professionele game-ontwikkelaars.


Voorgestelde leeftijdscategorie:

7-18 jaar (verdeeld in leeftijdsgroepen)

Wij raden deze cursus aan als uw kind:

  • geïnteresseerd is in de programmeerwereld
  • zijn/haar eigen coole games wil creëren gebaseerd op zijn/haar eigen ideeën/li>

Hulpmiddelen:

  • In-Logiscool cursussen: Wij voorzien alle nodige hulpmiddelen voor de cursus.
  • Online cursussen: Om deel te nemen aan de online cursus heeft elke student een laptop of een computer thuis nodig met een goede internetverbinding, plus een ingebouwde of externe microfoon. We raden aan ook een headset en een webcamera te hebben. De software die nodig is voor online communicatie wordt door ons geleverd.

Vereiste:

Kinderen hebben geen vooropleiding nodig.