Vaak gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen en hun antwoorden.

Onze studenten leren logisch denken, wat zeer waardevolle kennis is, ook al worden ze niet allemaal IT'er. We zullen ze helpen nieuwe programmeertalen en technologieën te leren door ze games te laten spelen die relevant zijn voor hun leeftijdsgroep, gebruikmakend van hun verworven vaardigheden. De individuele en groepsactiviteiten vergroten de creativiteit, probleemoplossende en communicatieve vaardigheden van de kinderen aanzienlijk. Het is erg belangrijk dat de kinderen de ervaring van succes voelen en dat ze open en moedig worden om met hun ideeën te beginnen. Dit heeft een positief effect op hun schoolresultaten.
Het is normaal dat kinderen computers, tablets en smartphones gebruiken. Door kinderen te leren ontwikkelen gaan ze hun schermtijd actiever gebruiken, en ze leren er ook nog iets bij.
Er is geen vooropleiding, exceptionele wiskundige of IT-kennis vereist. Iedereen kan programmeren, het is het proberen waard.
Onze jongste studenten zijn 6 jaar oud, maar wij geloven dat iedereen kan beginnen coderen op eender welke leeftijd, het is nooit te laat!
Onze trainers zijn enthousiaste jonge universiteitsstudenten die zeer goed zijn in coderen. Naast deze kennis over programmeren, zijn ze ook geduldig, behulpzaam, en weten ze hoe ze moeten communiceren met kinderen. Voor ze beginnen met lesgeven, nemen ze deel aan een professionele en pedagogische training georganiseerd door Logiscool.
Aanmelden voor een Logiscool-cursus of -kamp kan uitsluitend via onze website. Selecteer alstublieft de gewenste school onder het menu-item "Scholen" en vul het aanmeldingsformulier in op de website van de gewenste school. Tijdens de aanmeldingsperiode bevestigt de schooldirecteur de aanmeldingen op basis van groepsroosters en beschikbaarheid.
We organiseren regelmatig Open Discovery dagen op onze scholen, meestal tijdens de aanmeldingsperiode, voor het begin van de semesters. Kinderen, tieners en hun ouders die geïnteresseerd zijn in onze cursussen zijn allemaal welkom op deze evenementen. Tijdens de opendeurdagen introduceren we Logiscool aan de ouders. Ondertussen kunnen kinderen een kijkje nemen in de opwindende wereld van Logiscool en ze krijgen ook de kans om te coderen zonder enige specifieke vooropleiding of kwalificatie. Voor meer informatie over de datum en tijd van onze opendeurdagen, klikt u op het menu-item "Scholen" en selecteert u de gewenste school.
We bieden klassikale en online cursussen en kampen in meer dan 20 verschillende coderings- en digitale onderwerpen, bijv. programmeren, robotica, mobiele applicatie en webdesign, gamedesign, digitale intro (voor de allerkleinsten) en meer. Door de gewenste school te selecteren onder het menu-item "Onze scholen", kunt u de cursussen bekijken die door de gewenste school worden aangeboden.
We organiseren kampen tijdens alle schoolvakanties. Tijdens de winter- of paasvakantie kunnen er kampen zijn van 3-4 dagen en tijdens de zomervakantie hebben we wekelijkse kampen van 5 dagen. We organiseren kampen rond verschillende onderwerpen gaan van coderen, apps ontwikkelen, robotica en kunstmatige intelligentie tot het maken van avonturengames zoals Minecraft en Roblox maar ook videoproductie, Youtube studiokampen. De beschikbare kampen kunnen verschillen in verschillende landen en locaties. Door de gewenste school te selecteren onder het menu-item "Onze Scholen", kunt u de kampen bekijken die door een bepaalde school worden aangeboden.
De Logiscool-cursussen vinden plaats tijdens het schooljaar, gestructureerd in halfjaarlijkse modules; met wekelijkse sessies van 1u30 (2*45 min), inclusief een korte pauze. Het programma van onze cursussen bestaat uit modules die gedurende verschillende jaren op elkaar voortbouwen, aangepast aan de leeftijd en de vaardigheden van de jongeren. Net zoals het leren van een vreemde taal of muziek, duurt het meerdere jaren om te leren programmeren.
Studenten nemen deel aan één les van 1,5 uur (2*45min) per week, met een korte pauze.
Het precieze programma verschilt van school tot school (zie de rubriek Onze Scholen). Maar in het algemeen vinden de lessen plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag na 16.00 uur, op woensdagmiddag of op zaterdag.
Onze opleidingen zijn gegroepeerd per leeftijdscategorie. Wij bieden opleidingen aan voor kinderen van het 2de leerjaar tot het 6de middelbaar. Indien sommige opleidingen zeer populair zijn, dan kan het zijn dat we deze ook soms alléén voor meisjes of jongens aanbieden.
Ja, het is mogelijk om je nog aan te sluiten bij onze cursussen binnen 3 weken na de startdatum. Studenten die later aansluiten hebben de mogelijkheid om de gemiste lessen in te halen en de gemiste lessen in te halen.
Ja, maar het gebeurt niet zo vaak. :) In dit geval hopen we dat de deelnemer later terugkomt naar een cursus of een zomerkamp. Op basis van de Algemene Voorwaarden is alleen de betaling van de reeds begonnen termijn vereist, de volgende termijnen hoef je niet te betalen.
Het cursusgeld en het aantal sessies binnen een bepaalde cursus kan verschillen in onze scholen. Het cursusgeld kan in één keer of twee keer per semester worden betaald. Een schooljaar in Logiscool bestaat meestal uit 2 semester van 17 lessen, dus 34 sessies, waarbij een sessie 2x45 minuten duurt.
De korting voor terugkerende studenten is beschikbaar voor die studenten die al minstens een jaar naar onze school gaan, of die 6 maanden naar onze school gaan en hebben deelgenomen aan een kamp.
Volgens ons beleid, als een kind een les mist, bieden we altijd de mogelijkheid om de gemiste les in te halen. De extra les/gelegenheid wordt altijd afgesproken tussen de ouder en de schoolcoördinator of manager.
Ja, maar enkel als het leeftijdsverschil tussen de broers of zussen niet meer dan 2 jaar is. De reden is dat in dergelijke gevallen, het oudere kind zich gaat vervelen omdat ze op basis van hun leeftijd sneller kunnen vorderen, of de jongere broer of zus kan achterblijven omdat het curriculum misschien te moeilijk is voor hun leeftijd.
Ons programma is ontworpen met verschillende modules en voor meerdere jaren studie. De eerste module bevat verschillende lessen en duurt een aantal maanden ( meestal tijdens een schoolsemester, maar er zijn ook kortere intensieve cursussen). Na het voltooien van de eerste module, kunnen studenten de cursus voortzetten in Logiscool of online. Met elke les en module neemt de complexiteit van de werktaken toe, waardoor studenten nieuwe elementen van het ontwikkelen kunnen ontdekken en toepassen.
De LIVE online cursus is vergelijkbaar met onze cursussen in Logiscool: Deze bestaat uit wekelijkse sessies van 90 minuten. De online cursus vindt plaats op het leeftijdsgeschikte Microsoft Teams video conferencing platform. Groepen bestaan uit 6-8 studenten, zodat de les optimaal kan verlopen voor alle deelnemers. Tijdens de livesessie volgen studenten de instructies van de trainer. Om de les interactief te houden, kunnen studenten het gedeelde scherm van de trainer zien en kunnen ze hun scherm ook delen met de instructeur voor begeleiding in echte tijd. Het curriculum dat in de online cursus wordt gegeven, is hetzelfde als dat in onze klassikale cursussen, en hetzelfde als dat wordt gebruikt in alle Logiscool scholen in Europa, de VS en Azië.
Alle studenten, ongeacht hun leeftijd, beginnen te leren coderen met behulp van visuele hulpmiddelen. Deze manier van werken stelt hen in staat het algoritmisch denken, te begrijpen wat nodig is om code te schrijven. In deze visuele programmeermodule (genaamd Blox) maken ze coole games, animaties en projecten door gebruik te maken van meer en meer gecompliceerde commando's. Later gaan ze visuele commando's en geschreven code parallel gebruiken (in Mixed-modus). Nadat ze vertrouwd zijn geraakt met de code geschreven in Scoolcode, ons onderwijsplatform, kunnen studenten zich wenden tot andere programmeertalen, zoals JavaScript, Unity, of Python.