Ideeën komen tot leven
Logiscool Creatieve Workshops
Inschrijven

Is uw kind dol op tekenen of Minecraft spelen? Is hij geïnteresseerd in mobiele apps of de wereld van 3D-ontwerp? Zo ja, dan is zijn plaats in onze Logiscool Workshops.

creative-workshops-logo

We introduceren in het voorjaar van 2021 vier nieuwe, spannende workshops in het assortiment van Logiscool. Onze 3D-ontwerp, App-creatie, Digitale Illustratie en Minecraft Modding workshops worden aangeboden aan verschillende leeftijdsgroepen en behandelen verschillende onderwerpen, zodat u zeker de juiste workshop voor uw kind zult vinden.

Logiscool Creatieve Workshops zijn 5-10 sessies lang, afhankelijk van het onderwerp, dus ze vereisen geen langdurige toewijding. De workshops zijn geïnspireerd op recente, populaire thema's in de digitale wereld, en laten kinderen hun interesses volgen terwijl ze gemakkelijk dingen leren en uitproberen. Iedereen krijgt de kans om dieper in te gaan op zijn favoriete bezigheid, of zelfs om een nieuwe hobby te vinden. Deze workshops kunnen optioneel worden gevolgd in parallel met andere Logiscool cursussen, maar ze hebben geen enkele vereisten.

De workshops worden zowel klassikaal als online gegeven, dus uw kind kan zelfs vanuit huis meedoen.

Minecraft Modding Workshop

summer-challenge-logo

Minecraft Modding Workshop

Voor 11-13-jarigen

In deze workshop leren leerlingen hoe ze de benodigde software kunnen gebruiken om Minecraft te "modden". Ze leren hoe ze superheldenpersonages of unieke voorwerpen in het spel kunnen maken met speciale vaardigheden en attributen. Ze kunnen het spel naar hun eigen smaak aanpassen, zodat het precies de ervaring biedt die zij wensen.

3D Design Workshop

Voor jongeren van 12-15 jaar

De workshop laat leerlingen kennismaken met 3D-ontwerp door middel van Tinkercad. Ze leren over de praktische toepassingen van 3D-ontwerp en over het verleden en de toekomst van 3D-printen. Ze zullen een glimp opvangen van gebieden van 3D-ontwerp zoals meubelontwerp, interieurdecoratie of architectuur. De workshop is in de eerste plaats gericht op het 3D-ontwerp zelf, maar kinderen kunnen hun voltooide werken ook naar een 3D-printer of lasersnijder sturen (na de cursus, op eigen kosten).

3D Design Workshop

summer-challenge-logo

Digitale Illustratie Workshop

summer-challenge-logo

Digitale Illustratie Workshop

Voor kinderen van 9-12 jaar

We raden onze workshop Digitale Illustratie aan aan kinderen die graag unieke personages en animaties tekenen. Onze leerlingen krijgen de kans om hun eigen personages te bedenken en te ontwerpen, ze in twee of drie dimensies te tekenen en ze zelfs te animeren. De workshop leert niet alleen de basistechnieken en software die nodig zijn voor 3D-illustratie, maar ook de basisbeginselen van de tekentheorie en digitale kunstgeschiedenis.

App Creatie Workshop

Voor kinderen van 14-18 jaar

Dit is een kans voor kinderen om hun telefoon niet alleen als gebruiker te gebruiken, maar ook als maker! Onze leerlingen leren de functies van de Thunkable app creator software, waarmee ze apps kunnen maken voor zowel iPhone als Android. Ze zullen de basis leren kennen van hoe je een gebruiksvriendelijke applicatie maakt. Ze kunnen mobiele games maken, een quote-van-de-dag app, of een app om calorieën te tellen, te helpen met workout programma's, het boodschappenlijstje bij te houden, of iets anders dat ze kunnen bedenken.

App Creatie Workshop

summer-challenge-logo

Hebt u een vraag?

Contacteer ons