Relația copiilor cu tehnologia - Cornelia Paraipan

Interviu
30 iun. 2020
Cât de mult e prea mult când vorbim despre timpul petrecut de copii folosind tehnologia modernă? Și cum pot pune capăt protestelor legate de limite? Sunt doar câteva dintre întrebările la care a răspuns Cornelia Paraipan în cadrul celui de-al doilea interviu din seria LIVE! by Logiscool.

 

LIVE! by Logiscool este o serie de interviuri cu oameni vizionari unde răspundem întrebărilor comunității noastre, legate de educație și tehnologie. Urmărește-ne pagina de Facebook Logiscool România și rămâi la curent cu fiecare ediție a LIVE! by Logiscool.

 

Pe 28 mai ne-am întâlnit la al doilea interviu din seria LIVE! By Logiscool cu Cornelia Paraipan, psihoterapeut și medic specialist în psihiatria copiilor şi adolescenților. Alături de Cornelia am discutat despre relația copiilor cu tehnologia, despre cum putem soluționa constructiv conflictele legate de accesul la mediul digital și despre cum ne putem asigura că cei mici utilizează tehnologia într-un mod benefic evoluției lor.

 

Cornelia Paraipan este medic de psihiatrie pediatrică, psihoterapeut de familie și individual și a început formarea în psihoterapia familiei în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie (AMPP). Scrie articole pentru Pagina de Psihologie pe teme de sănătate mintală, parenting și cercetări din psihologia relațiilor și consideră că cel mai bun context de învățare din viața ei sunt poveștile de viață ale oamenilor din jur.

Cum creăm o relație benefică cu tehnologia?

Alături de Cornelia am vorbit despre ce înseamnă accesul constant la tehnologie pentru elevi și cum pot tinerii transforma faptul că sunt nativi digitali în beneficiul lor. Cornelia consideră cu tehnologia este o variabilă constantă în viața generațiilor curente, așa că integrarea acesteia în viața de zi cu zi într-un mod conștient și controlat este cheia unei bune relații cu mediul digital.

Cum discutăm cu cei mici despre tehnologie?

Cel mai important aspect al modului în care supervizăm relația copiilor cu tehnologia este reprezentat de cât de implicați suntem în a le explica beneficiile reale ale tehnologiei ori consecințele pe care utilizarea superficială a acesteia le are. Cornelia consideră comunicarea deschisă a fi soluția atunci când ne dorim ca cei mici să nu ne îndepărteze atunci când supervizăm relația lor cu tehnologia.

Urmărește interviul cu Cornelia Paraipan din seria LIVE! by Logiscool și află mai multe detalii legate de cum ne putem asigura că relația copiilor noștri cu tehnologia este una benefică.