Metoda Agile și optimizare procesului de lucru - Interviu Cătălin Bălășcuță

Interviu
25 mai 2020

Cum îi putem ajuta pe copiii noștri să-și eficientizeze procesul de învățare? Care este fundația eficienței și cum putem aplica valorile metodei Agile, un concept utilizat în coordonarea activității echipelor din domeniul IT, în viața noastră de zi cu zi?

La aceste întrebări și multe altele a răspuns Cătălin Bălășcuță, Agile Coach și Trainer, în cadrul celei de-a 6-a ediții a LIVE! by Logiscool, o serie de interviuri cu oameni vizionari din domeniul educației și tehnologiei.

LIVE! by Logiscool este o serie de interviuri cu oameni vizionari unde răspundem întrebărilor comunității noastre, legate de educație și tehnologie. Urmărește-ne pagina de Facebook Logiscool România și rămâi la curent cu fiecare ediție a LIVE! by Logiscool.

 

Cătălin Bălășcuță este Independent Agile Coach și Trainer, Certified Scrum Professional și are mai bine de 8 ani de experiență în domeniul IT, ca Skilled People Manager, Project Manager și Team Leader.

Cum a apărut și ce este metoda Agile?

Odată cu creșterea complexității și a competitivității între companiile care oferă produse de tip software or hardware, a fost nevoie de un set de metode care să-i pregătească pe cei din industrie pentru orice fel de evenimente neașteptate care ar putea afecta producția.

Metodologia Agile reprezintă un set de valori care sporește productivitatea și eficiența produselor și serviciilor oferite, care poate fi folosit nu numai în managementul proiectelor IT, ci și în viața de zi cu zi.

Cum poate ajuta metoda Agile în eficientizare procesului de lucru sau învățare pentru elevi?

 

Prin definiție, domeniul Agile este un domeniu creativ iar aceste metodologii și abordări agile încurajează creativitatea practicanților, prin intermediul adaptării și depășirii diverselor situații pe care aceștia le întâmpină. Cătălin consideră că elevii pot urma cu brio principiile metodei Agile folosind scheme logice precum: De făcut, În lucru, Terminat pentru a structura clar sarcinile pe care le au de îndeplinit.

 

Urmărește interviul cu Cătălin Bălășcuță din seria LIVE! by Logiscool și află mai multe detalii despre metoda Agile și despre cum putem folosi valorile acesteia pentru a ne eficientiza procesul de lucru!