Inovația și viitorul experiențelor digitale - Interviu Alina Bănuleasa

Interviu
15 mai 2020

Ce înseamnă viitorul experiențelor digitale? Cum vor schimba VR-ul și AI-ul modul în care interacționăm? Cum interacționăm cu tehnologia și cum gândim tehnologia pentru oameni? 

La toate aceste întrebări și multe altele a răspund Alina Cătălina Bănuleasa în cadrul interviului LIVE! By Logiscool #4 - Inovația & viitorul experiențelor digitale.

LIVE! by Logiscool este o serie de interviuri cu oameni vizionari unde răspundem întrebărilor comunității noastre, legate de educație și tehnologie. Urmărește-ne pagina de Facebook Logiscool România și rămâi la curent cu fiecare ediție a LIVE! by Logiscool.

 

Alina Cătălina Bănuleasa este certificată de Google atât ca Sprint Design Facilitator cât și ca UX Developer Expert, lucrând în domeniul UX (user experience) de mai bine de 5 ani și axându-se pe crearea de experiențe digitale pentru companii precum ING, Vodafone, EA Sports.

Timp de 2 ani, Alina a fost în spatele experienței utilizatorilor serviciilor de home-banking ING Bank și Lead UX Designer în echipa renumitului joc FIFA din cadrul EA Sports Bucharest. În plus, ea este mentor și trainer la EA - The Entrepreneurship Academy, contribuie la dezvoltarea comunității tech din România și este cofondator al Design Thinking Society, un business de consultanță de management, unde companiile și ONG-urile pot accesa resurse pentru a-și îmbunătății strategiile de design-thinking.

Cum găsesc copiii direcția de viitor în care să se îndrepte?

Alina consideră că intrinsec simțim ce ne pasionează atunci când vorbim de o viitoare carieră, însă pentru a ajunge în punctul în care putem distinge ceea ce ne interesează cu adevărat trebuie să trecem prin mai multe experiențe, să încercăm să ne implicăm în diverse domenii și să nu ne temem de eșec. 

Pasiunea e foarte importantă atunci când vorbim despre produse valoroase pentru utilizatori, aceasta fiind cea care duce la crearea obiectelor/serviciilor/experiențelor care au un impact real în viața celorlalți. De aceea Alina consideră că pasiunea trebuie să joace un rol important în alegerea unei cariere.

Cum pot tinerii să inoveze?

Curiozitatea și simțul inovativ se dezvolta în timp din perspectiva Alinei, prin interacționarea cu diferite medii, experiențe ori jocuri. Fie că vorbim despre activități extrașcolare cât mai diverse, ori jocuri care să le stârnească atenția, tinerii trebuie să fie stimulați să exploreze cât mai mult. Copiii pot să se simtă constrânși de mediul școlar clasic, așa că o ieșire din tipar prin intermediul unor activități extracurriculare le poate dezvolta constructiv creativitatea.

Alina crede că cei mici ar trebui să fie expuși mai mult la modele demne de urmat, oameni pasionați, care să facă și să creadă în ceea ce zic. Copiii ascultă și sunt mult mai implicați atunci când adulții le vorbesc pe limba lor.

Cum pregătim tinerii pentru viitorul experiențelor digitale?

Pentru meseriile viitorului tinerii vor trebui să fie mereu pregătiți să ia totul de la 0, să aibă capacitatea să se reinventeze și să fie pasionați de domeniul căruia i se dedică. Alina consideră cu doar astfel se pot face remarcați și pot face cu adevărat o schimbare.

Urmărește interviul cu Alina Bănuleasa din seria LIVE! by Logiscool și află mai multe detalii legate despre cum se pot pregăti tinerii pentru viitorul experiențelor digitale!