Gaming. Educație. Intersecții - Interviu cu Dragoș Hâncu, Co-fondator Amber Studio

Interviu
27 aug. 2020

 

Gaming. Educație. Intersecții

 

Interviu cu Dragoș Hâncu, co-fondator Amber Studio

 

Fragment din interviu

 

Cum ați început, care este misiunea și care a fost drive-ul?

 

Am început trei oameni în 2013. Drive-ul s-a modificat masiv de-a lungul timpului. La început am încercat să vedem dacă se poate, să intrăm din paradigma de angajat, în cea de programator, fără a avea un safety net. Și a funcționat. Am intrat pe piață și ofeream servicii. Apoi drive-ul s-a schimbat într-un joc de ego – ”Amber va fi primul studio care va face un joc românesc recunoscut publicului larg”.

Am încercat în diferite forme să facem asta, am avut succes, mai mult sau mai puțin. Poate cel mai notabil este Link Twin, un joc 100% propriu Amber, care a luat locul II la PG Connects la Londra în ianuarie 2017. Am mers mai departe de atât.

Ne-am dat seama că nu putem să fim, încă, cei care vor face acel joc care va pune România pe hartă undeva foarte luminos, cum au reușit alte țări din jurul nostru. Așa că ne-am dat un pic înapoi și am zis că vrem să fim cei mai buni la ceea ce facem. Drive-ul ăsta a durat câțiva ani.

Acum încercăm să dezvoltăm o comunitate de artizani și să aducem un impact pozitiv prin ceea ce facem. Încercăm să dăm înapoi prin tot ceea ce facem, prin felul în care ne mișcăm prin lumea asta. Sunt convins că se va modifica de-a lungul timpului în diferite alte forme, totdeauna spre mai bine, sper.

 

În interviul video puteți găsi răspunsuri la întrebări precum:

  • Ce impact are această perioadă asupra activității Amber de zic cu zi, până la poziținoarea pe piață?
  • Este necesar să fie integrată și o componentă educațională în jocurile video, pe lângă cea de entertainment?
  • Ce abilități sunt necesare pentru a lucra în industrie? Răspunde școala românească la aceste nevoi?

 

Urmărește-ne pe pagina de Facebook Logiscool România și rămâi la curent cu fiecare ediție a LIVE! by Logiscool.