Măsuri de siguranță în școlile Logiscool

Logiscool
27 sept. 2020

 

Pregătiri pentru un nou semestru

Ce măsuri de siguranță am luat pentru a-i primi pe elevi în școlile Logiscool

 

 

De câteva luni, lumea arată cu totul altfel decât o știam. Chiar dacă eram obișnuiți să interacționăm virtual, în acest context, întreaga viață a avut loc în online. Tehnologia s-a dovedit din nou a fi răspunsul. Mai mult decât un instrument, a fost un mijloc prin care am reușit să ne ducem activitățile mai departe. Am găsit noi moduri de a acoperi nevoia de interacțiune cu ceilalți în același spațiu fizic, avându-i pe colegi, prieteni sau membri ai familiei, de partea cealaltă a ecranului. 

 

Pentru prima dată, elevii și profesorii au avut experiența școlii online. Procesul de digitalizare care se întâmpla mult mai lent, a fost accelerat de o situație socială în care a fost limpede pentru mulți dintre noi faptul că tehnologia are un rol mult mai important în societate decât scroll-ul pe rețelele sociale. Pentru elevi, provocarea a fost să se concentreze și să rămână atenți la ore, pe când pentru profesori a fost despre a învăța să utilizeze un program sau o aplicație pentru a-și susține orele.

 

 

 

 

 

La Logiscool, cursurile de programare au avut loc online pe toată perioada carantinei, iar din luna iunie am revenit în sediile școlilor și tot atunci am implementat măsurile de siguranță necesare desfășurării activității pedagogice.

 

Iată câteva dintre măsurile de siguranță pe care le-am implementat în școli:

 

1. Am aranjat spațiile astfel încât să fie respectată distanța dintre copii la mesele de lucru, fără, însă, să fie afectată experiența de a lucra în grup, pe care o considerăm utilă pentru copii;

2. Ne-am asigurat că elevii nu folosesc aceleași obiecte (de exemplu roboții);

3. Dezinfectăm birourile și laptopurile după fiecare utilizare;

4. Coordonatorii se ocupă să ia temperatura copiilor și părinților;

5. În toalete se utilizează doar prosoape de unică folosință;

6.  Toate persoanele prezente în săli poartă măști de protecție (copii, părinți, personalul școlii);

7.  Am asigurat dezinfectant în fiecare spațiu;

8.  Nu vom utiliza aparatul de aer condiționat, ci doar vom aerisi încăperile;

9. Am asigurat coșuri de gunoi speciale pentru deșeuri medicale unde se aruncă doar măștile de protecție și mănușile.

 

 

Pentru că tehnologia a fost din nou răspunsul, este cu atât mai important ca educația digitală să continue, astfel ca adolescenții și copiii de astăzi să deprindă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a profesa în orice domeniu și-ar dori.