Cum îți va pregăti programarea copiii pentru un viitor de succes

Educaţie
Logiscool
28 ian. 2021

Niciodată nu a existat o perioadă în care lumea să fie mai puternică și mai dependentă de tehnologie decât acum și se va îndrepta și mai mult în această direcție în viitor.

Copiii cresc cu dispozitive digitale în mână și știu cum să navigheze prin ele înainte de a putea chiar să citească sau să scrie. Succesul lor în viitor se bazează puternic pe cât de bine vor putea folosi dispozitivele digitale. Dar vor fi ei doar utilizatori pasivi ai mediului digital sau creatori activi ai acestuia? Cheia este să-i învățați să codifice din timp și să-i pregătiți pentru viitor.

Cererea de experți IT continuă să crească în întreaga lume, dar educația în materie de programare pregătește copiii pentru mult mai mult decât o carieră în domeniul informaticii. Programarea îi învață pe copii să gândească. Îi echipează cu abilități academice și soft de care vor avea nevoie în toate domeniile, indiferent de profesia pe care aleg să o facă:

Gândirea algoritmică

Gândirea algoritmică este o abilitate de rezolvare a problemelor, care nu numai că este utilă în programare, ci poate fi utilă și pentru soluții creative ale problemelor din viața reală.


Rezolvarea problemelor și toleranța la eșec

Când copiii învață să programeze, vor face multe greșeli. În curând vor învăța să le vadă mai degrabă ca oportunități decât ca eșecuri.


Încredere în sine și motivație

În timp ce învață programare, copiii devin mult mai încrezători și mai motivați din faptul că învață să rezolve probleme complexe.


Gândire matematică și complexă

În timp ce programăm, ne folosim adesea de matematică. Cu toate acestea, nu înseamnă că programarea se potrivește numai celor care sunt genii ai matematicii. Programarea ajută la înțelegerea conceptelor matematice abstracte, prin exemple vizuale reale și grafice. Prin programare, aplicarea continuă și exersarea cunoștințelor matematice dobândite de la școală pot influența pozitiv și performanța școlară a copiilor.


Perseverență și concentrare

Procesul de codare necesită concentrare și atenție continuă. Pe măsură ce copiii învață să facă coduri mai elaborate și petrec mai mult timp găsind și rezolvând probleme complexe, își pot dezvolta abilitățile de perseverență și concentrare.


Precizie

În timpul procesului de scriere a codului, copiii trebuie să dea comenzi precise computerului, în ordinea corectă. În limbajele programate scrise, o virgulă lipsă sau o comandă greșită de ortografie poate face computerul să nu înțeleagă ce vrem de la acesta și programul nostru nu va funcționa.


Creativitate

Programarea este fundamental o activitate creativă, deoarece aceeași problemă poate fi rezolvată în mai multe moduri diferite. Există întotdeauna soluții mai bune, de aceea copiii sunt încurajați în timpul procesului de învățare să încerce noi soluții și să găsească noi modalități, care le dezlănțuie creativitatea.


Gândirea analitică

În majoritatea cazurilor, cu cât este mai mare sarcina, cu atât este mai ușor să amânați și să o evitați cu totul. Copiii pot afla, de asemenea, cum ar trebui să descompună problemele complexe în subtaskuri mai mici, mai ușor de rezolvat.


Planificare și implementare

Un programator nu doar „funcționează” atunci când stă în fața computerului scriind cod. Pentru rezolvarea problemelor din ce în ce mai complexe, căutarea și planificarea răspunsurilor posibile sunt în curs de desfășurare și toate aceste posibilități pot fi implementate și testate până când se găsește soluția corectă.

limbajele de programare stimulează pozitiv creierul copiilor în nenumărate moduri
Implică-ți copilul

Pe măsură ce ne îndreptăm către o lume bazată pe tehnologie, programarea și abilitățile globale care vin odată cu aceasta vor deveni esențiale pentru ca elevii să aibă succes. La Logiscool învățăm programarea într-un mod distractiv, care îi pune pe copii în locul creatorilor pentru a le oferi un avantaj competitiv în viața lor. Consultă selecția noastră de cursuri pentru a-ți implica copilul în lumea interesantă a programării: https://www.logiscool.com/ro/courses