De ce este eficientă educația prin joc (gamificată)?

Educaţie
Logiscool
28 ian. 2021

Copiii au nevoie de distracție și de un obiectiv pentru a participa la orice activitate. Cu toții ne dorim joburi care să ne facă să vrem să sărim din pat, iar copiii vor să simtă același lucru atunci când vine vorba de lecțiile lor.

Dacă ești în căutarea unor modalități de a revigora pasiunea, curiozitatea și creativitatea pe care copilul tău le avea când era mic, când învăța absorbind rapid informațiile prin distracție și jocuri, atunci este timpul să iei în considerare o abordare gamificată a învățării.

Educația gamificată menține copiii motivați în procesul de învățare
Beneficiile abordării gamificate din punctul de vederii al dezvoltării copilului:

Boost cognitiv:

Prin jocuri, copiii își dezvoltă gândirea logică și abilitățile de rezolvare a problemelor. Ei învață să se gândească la strategie prin experimentare și sunt mai motivați prin recompense, care, la rândul lor, îi mențin implicați pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, jocul îmbunătățește coordonarea ochi-mână, atenția și vigilența la nivelul de concentrare necesar într-un anumit moment. Aceștia sunt toți factorii care ajută la dezvoltarea cognitivă a copilului.


Abilități emoționale:

Jocurile întăresc reacția emoțională. Copiii experimentează o serie de emoții, de la furie și frustrare, la fericire și realizare. Prin aceasta, ei își exercită capacitatea de a face față stresului și situațiilor provocatoare. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea încrederii în sine și a stimei de sine. Jocurile oferă, de asemenea, un spațiu sigur pentru a spori rezistența, copiii asumându-și riscuri, eșuând fără teamă și perseverând pentru a progresa la niveluri superioare și a atinge rezultate mai bune de fiecare dată.


Beneficii sociale:

Munca în echipă face ca munca să fie de vis. O abordare colaborativă oferă copiilor oportunitatea de a lucra și de a se apropia de membrii echipei lor, în timp ce obțin împreună rezultatul dorit. Jocurile interactive pot contribui la construirea unor prietenii puternice și de lungă durată, datorită experiențelor împărtășite. Aceasta este o abilitate utilă în viață, atât personal, cât și profesional.

Cum îți implici copilul prin învățare gamificată pentru un rezultat mai eficient?

Dacă ești în căutarea unor modalități prin care copilul tău să fie entuziasmat când vine vorba de învățat, încearcă cursurile, taberele de programare și workshop-uri digitale Logiscool, bazate pe învățare prin joc. La Logiscool, învățarea, jocurile și succesul merg mână în mână. Credem în educația bazată pe distracție, cu ajutorul căreia îi învățăm și îi susținem pe gânditorii de mâine. Elevii noștri creează jocuri pe computer, dezvoltă aplicații mobile, controlează roboți și spun povești vizuale într-un mod simplu și distractiv. Elevii adoră cursurile noastre, pentru că sunt bazate pe joc, iar părinții le pot urmări progresul, care depășește metodele tradiționale de predare în ceea ce privește câștigul de cunoștințe, motivație și implicare. Cu un mediu de predare inspirațional, profesori energici și captivanți, copiii se distrează întotdeauna în timp ce învață.

Explorează gama largă de cursuri și tabere Logiscool pe www.logiscool.com și înscrie-ți copilul astăzi!