Cei mai cool roboți din 2020

Programare & tehnologie
Logiscool
23 feb. 2021

Industria roboticii se extinde de mulți ani, într-o varietate de moduri diferite. Această tendință a crescut rapid anul trecut, pe măsură ce coronavirusul s-a răspândit în întreaga lume. A apărut brusc nevoia urgentă ca roboții să îndeplinească sarcini umane pentru a opri răspândirea virusului. Roboții au devenit deosebit de utili în spitale. În unele țări, aceștia au fost programați pentru a monitoriza pacienții aproape autonom, pentru a elibera medicii și asistenții medicali suprasolicitați. Ei au ajutat în depozite să susțină producția pentru companiile producătoare, în timp ce lucrătorii umani trebuiau să se autoizoleze. În altă notă, în afară de virus, roboții au devenit în general din ce în ce mai interesanți și ne-au îmbunătățit viața în atât de multe moduri.

Iată 5 dintre cei mai tari roboți care au intrat în scenă în 2020:

1. Neon:

Un avatar digital dezvoltat de Samsung Technology and Advanced Research (STAR) Labs, care se concentrează pe trei domenii principale: realitate, real-time și receptivitate. Neonii sunt primii oameni artificiali care arată și acționează la fel ca noi, dar sunt complet virtuali. Fiecare are personalități și aparențe originale. Nu sunt concepuți pentru a răspunde la întrebări precum Siri sau Alexa, ci mai degrabă pentru a arăta emoții, pentru a învăța din experiențe și pentru a purta conversații reale. Fiecare Neon este generat de computer și nu se bazează neapărat pe oameni reali și fiecare Neon poate fi adaptat pentru un rol diferit, cum ar fi un prezentator TV, un medic, un profesor, un consultant financiar și așa mai departe:

2. A1:

Acesta este un câine robot dezvoltat de startup-ul chinez Unitree. Scopul său principal este de a deveni „viitorul animalelor de companie”. Cu toate acestea, deține multe alte calități fizice și practice utile. A1 are 30 cm lățime și 60 cm lungime. Se poate deplasa la 3 metri pe secundă, cântărește aproximativ 25 de kilograme și are o durată de viață a bateriei de 2 ore. A1 poate transporta până la 11 kilograme în greutate, ceea ce îi conferă capacitatea de a servi și livra:

3. Digit:

Agility Robotics au lansat Digit, un umanoid fără cap, cu membrele agile și trunchiul, plin de senzori, care îi permit să navigheze în medii complexe și să îndeplinească sarcini precum livrarea pachetelor. Digit poate naviga scările și o gamă de spații diferite. Se poate echilibra într-un picior, dar, de obicei, merge în poziție verticală și este suficient de puternic pentru a ridica și a stivui cutii cu o greutate de până la 40 de kilograme. De asemenea, se poate plia într-o formă compactă pentru depozitare. Digit a fost încorporat în fabricile Ford anul trecut. Ford are viziunea ca Digit să circule într-o mașină fără șofer și să livreze pachete către clienți, automatizând întregul proces de livrare:

4. Jivaka:

Parel Workshop of Central Railways a lansat Jivaka, un rover controlat de la distanță care funcționează ca lucrător virtual în domeniul sănătății. Acesta efectuează o serie de activități diferite asociate îngrijirii pacientului, cum ar fi măsurarea temperaturii corpului, a tensiunii arteriale, a nivelului de saturație a oxigenului și multe altele:

5. C-Astra:

Invento Robotics a lansat C-ASTRA, un robot inteligent care ajută la screeningul pacienților, precum și la dezinfectarea zonelor folosind lumina UVC. C-Astra este un robot semi-automat care este folosit pentru a combate coronavirusul. De asemenea, are camere termice pentru a înregistra temperatura corpului:

Apariția roboților poate fi privită ca o amenințare sau poate fi îmbrățișată. Trebuie să înțelegem că multe sarcini vor fi realizate în viitor de inteligența artificială și, prin urmare, predarea roboticii copiilor le va oferi cunoștințele necesare pentru a concura și a avea succes la viitorul loc de muncă. La Logiscool, predăm robotica copiilor printr-o metodă distractivă folosind cursuri și tabere cu LEGO Boost, LEGO Mindstorms EV3, Cozmo și mBot. Consultați gama noastră de cursuri și tabere la https://www.logiscool.com/ro și pregătește-ți copilul pentru viitor!