Creativitatea stă la baza viitorului digital

Digitalizare
Logiscool
23 feb. 2021

Când se referă la creativitate, mulți oameni se gândesc adesea la o pictură frumoasă, la un poem ritmic sau la o piesă inspirată de literatură. O concepție greșită des întâlnită este că industria tehnologiei nu are nevoie neapărat de oameni cu o minte creativă. Acest lucru nu poate fi mai departe de adevăr. De fapt, creativitatea se află în centrul industriei și conduce inovația acesteia.

În timp ce inteligența artificială, automatizarea și alte tehnologii noi au redefinit modul în care trăim, în timp ce vor avea o poziție accentuată în viitorul nostru, creativitatea și rezolvarea problemelor sunt abilități umane care nu pot fi înlocuite de mașinării.

De ce este creativitatea în centrul existenței noastre?

Folosim creativitatea zilnic. O folosim pentru a spune povești, pentru a ne exprima opiniile și pentru a dezvolta idei inovatoare care, în cele din urmă, schimbă și modelează lumea din jurul nostru.

Creativitatea devine activă atunci când există ceva ce am vrea să realizăm, având o viziune în minte. Poate fi antrenată în mod conștient în fiecare zi folosind activități diverse.

De exemplu, dacă ne referim la programarea unui joc video, aceasta este în mod fundamental o activitate creativă, deoarece același rezultat poate fi obținut în diferite moduri. Nu există o singură soluție, iar cel sau cea care îl programează are o libertate enormă pentru a crea ceva unic. Creativitatea poate fi indusă în personaje, în imaginile de fundal sau în aspectul general, care în cele din urmă creează un joc unic și captivant.

zece desene colorate în fața unui fundal alb

Creativitatea joacă un rol important în dezvoltarea gândirii critice și a abilităților creative de rezolvare a problemelor

Dacă ne uităm la artă, de exemplu, de multe ori începe cu o pânză goală, iar artistul are o viziune despre unde vrea să ajungă. Cu toate acestea, există multe modalități de a obține rezultatul. Acest lucru nu înseamnă că nu va întâmpina impedimente, dar va trebui să rezolve problemele și să gândească în mod critic pentru a le depăși, pentru a ajunge la rezultatul dorit. Această mentalitate creativă este valoroasă în viață și are o natură cât se poate de umană.

Va trebui să combinăm creativitatea cu tehnologia pentru a rezolva problemele lumii. Cele două merg armonios mână în mână și trebuie să le dezvoltăm continuu.

Există nenumărate oportunități de a stimula creativitatea copiilor încă de la o vârstă fragedă. Folosirea sarcinilor deschise pentru a găsi soluții îi încurajează să gândească critic și să navigheze prin probleme, pentru a produce rezultate unice și inovatoare. Construirea acestor abilități le va oferi copiilor puterea creierului de care au nevoie pentru un viitor de succes.

Este important să îi încurajați pe copii să gândească singuri și să îi lăsați să abordeze o situație problematică în mai multe moduri. Ar trebui să fie conștienți de numeroasele posibilități care există și că, în mare măsură, controlul este în mâinile lor.

Creativitatea este o abilitate care îi va pune pe copii pe "scaunul șoferului" în viitor și nu este ceva de subestimat sau de trecut cu vederea.

La Logiscool, creativitatea ocupă un loc important la toate cursurile noastre și în abordarea noastră pedagogică generală. Consultă gama noastră de cursuri și încearcă gratuit lecția demonstrativă pentru a vedea de ce copiii iubesc atât de mult educația Logiscool bazată pe distracție:

Cursuri: https://www.logiscool.com/ro/cursuri

Lecții demo gratuite: https://www.logiscool.com/ro}/apply/open-days