MESTERSÉGES INTELLIGENCIA tábor

Bepillantás a jövő technológiájába

A mesterséges intelligencia egyre nagyobb hatást gyakorol az életünkre: használjuk a közlekedésben, befolyásolja, hogy mit látunk a közösségi médiában, és ellene versenyzünk a videójátékokban is. Okostelefonjaink is tőle kapnak segítséget, de még ezernyi más területen hasznosítjuk.

Mesterséges Intelligencia táborunkban a gyerekek megismerkednek ennek a kivételesen izgalmas területnek a legfontosabb fogalmaival és lehetőségeivel. Felfedezik például, hogy hogyan lehet kincskereső robotokat programozni, miként működnek az útvonaltervezők, és mik azok a stratégiák, melyekkel abszolút verhetetlenek lehetnek egy játékban. A tábor során bekukkantunk a jövőbe, megnézzük, mire képes most egy okos eszköz és mire lehet képes a jövőben. Utánajárunk, hogy milyen messze vagyunk ma a gondolkodó robotoktól és hogy a filmes robotok vajon mennyire valósághűek.

Javasolt korosztály:

11-14 évesek

Ezt a tábort ajánljuk, ha gyermeked:

  • érdeklődik a technológia iránt és kíváncsi, hogy mit hozhat a jövő
  • szeretné felfedezni, hogy mi mindenre képes a mesterséges intelligencia
  • már legalább 2 félévet tanult programozni a Logiscoolban

Eszközök:

  • Logiscool iskolában megtartott tábor esetén: A táborhoz minden szükséges eszközt mi biztosítunk. A résztvevőknek csak a saját Google-fiókjuk hozzáférési adatait kell hozniuk.

Előfeltétel:

Két félév logiscoolos programozási tapasztalat.


Vissza