Gyakran ismételt kérdések

A leggyakrabban feltett kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat az alábbi listában találja.

Diákjaink elsajátítják az algoritmikus gondolkodást, ami nagyon értékes tudás akkor is, ha nem is lesz programozó mindenkiből. Erre a tudásra alapozva, miközben játszva tanulnak, életkortól és tudásszinttől függően tesszük lehetővé újabb és újabb programnyelvek, technológiák megismerését és elsajátítását. Az egyéni és csoportos alkotás során nagymértékben fejlődik a gyerekek kreativitása, problémamegoldó- és kommunikációs készsége. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek sikerélményeket szerezzenek, saját ötleteiket tekintve bátrak és kezdeményezők legyenek, amely az iskolai tanulmányokra is pozitív hatást gyakorol.
A gyerekeknek természetes, hogy számítógépet, tabletet, okostelefont használnak. A programozói tudással lehetőséget adunk, hogy ne csak passzív, befogadó, hanem aktív, alkotó módon tegyék ezt, hasznosan töltsék a gépek előtt töltött idejüket.
Nem, semmilyen előképzettség, különleges matematikai vagy informatikai tudás nem szükséges. Programozni bárki tud, érdemes kipróbálni!
Legkisebb diákjaink 7 évesek, de programozni bármely életkorban el lehet kezdeni, soha nincs késő!
Oktatóink lelkes, fiatal egyetemisták, akik jól tudnak programozni. A programozói tudás mellett fontos szempont a "gyerekbarát" kommunikáció, türelem, segítőkészség, a gyerekek kérdéseinek megértése és a válaszok gyerekek nyelvén történő megfogalmazása. Mielőtt elkezdenek tanítani, Logiscool szakmai és pedagógiai tréningeken vesznek részt.
Logiscool kurzusra vagy táborra kizárólag honlapunkon lehet. Az Önhöz legközelebb eső Logiscool iskolát a honlapunk "Iskoláink" menüpontja alatt találja meg. A kurzusokra és táborokra történő jelentkezés a kiválasztott iskola oldalán megtalálható "Jelentkezési adatlap" kitöltésével lehetséges. A jelentkezési időszakban a csoport beosztások alapján az iskolavezetők minden esetben visszaigazoló levelet küldenek.
Iskoláinkban rendszeres időközönként, azaz a jelentkezési időszakban, minden félév kezdete előtt tartjuk nyílt napjainkat, melyekre szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat és szüleiket. Bemutatjuk Logiscoolt és a diákoknak lehetőségük van belekóstolni a programozás izgalmas világába, kódolhatnak minden előképzettség nélkül :) Nyílt napjaink időpontjairól és a regisztrációról az Iskoláink menüpont alatt kiválasztott iskola oldalán lehet tájékozódni.
A 2020-2021. évi tanévünkben Programozó, azaz számítógépes játékkészítő, Robotika, azaz LEGO Mindstorms EV3 és mBot robotok programozása és építése, KODU és Video Production kurzust indítunk. Az Iskoláink oldalon kiválasztva lehet megnézni az adott iskola milyen kurzusokat indít.
Táboraink általában iskolai szünetekben kerülnek megrendezésre. A téli vagy tavaszi szünetben félnapos táborokat szervezünk, a nyári szünetben pedig egy hetes (5 nap) egésznapos táborokat tartunk. Különböző témákban szervezünk táborokat iskoláinkban: a számítógépes kódolástól, az alkalmazás tervezésétől, a robotikától és a mesterséges intelligenciától kezdve a kalandjáték-készítőkig, a Minecraft Robloxig, a videoprodukciókig, a Youtube Studio táborokig . A rendelkezésre álló táborok országonként és helyszínenként eltérőek lehetnek. Az "Iskoláink" menüpont alatt a kívánt iskola kiválasztásával megtekintheti az adott iskola által kínált táborokat.
A 2020-2021. évi tanévben szeptember 21-én indulnak kurzusaink, ezt az Iskoláink oldalon kiválasztva az adott iskolában lehet ellenőrizni. A második félévben 2021. február 15-én indítunk ismét kurzusokat. Ebben a tanévben június 19-ével bezárólag fejeződik be a nálunk a tanítás, attól függően, hogy melyik napon jár a diák. Kurzusaink tananyaga egymásra épülő, több éven át tartó modulokból áll, tehát hasonlóan egy idegen nyelv elsajátításához vagy a zenei tudás megszerzéséhez, programozni megtanulni is több év alatt lehet.
Egy diák hetente egyszer 1,5 óra (2x45 perc) időtartamú órán vesz részt. Óráinkat legtöbb iskolánkban hétköznaponként délután és a kora esti órákban, szombaton pedig délelőtti és kora délutáni időpontokban tartjuk. Iskoláinkban ettől eltérő időpontokban is kezdődhetnek órák. A korábbi időpontokat általában az alsós korosztálynak ajánljuk, illetve lehetőség van esetenként a két váltást is megoldani.
Kezdő diákjainkat életkor alapján osztjuk be, a 2-3., 4-5., 6-8. és a 9+ osztályos diákok kerülnek egy csoportba. Amennyiben van igény és a jelentkezések alapján lehetséges, csak lányokból álló csoportokat is indítunk.
Igen, a kurzus indulás után még három hétig nyitva áll a lehetőség. Aki ebben az időszakban csatlakozik, annak pótlást biztosítunk, hogy a tananyagban felzárkózzon.
Igen, bár ez nem gyakori:) Ebben az esetben szeretettel visszavárjuk a diákot kurzusunkra később vagy nyári táborunkba! Az ÁSZF alapján a megkezdett hónapban a havi részlet megfizetését kérjük, a további részletektől eltekintünk.
A kurzus díja, egy szemeszterre 21.600 dinár, amely havi 4.800 dináros részletekben fizethető a kurzus alatt (4,5x4.800 dinár). Egy félév 17 alkalomból állnak, egy alkalommal 2x45 perces óráink vannak. A kurzus díja egyes iskoláinkban eltérő lehet.
A saját diák kedvezmény azoknak a diákjainkat illeti, akik már legalább egy éve járnak hozzánk, vagy féléve járnak és voltak nyári táborban. Mértéke a nálunk eltöltött idő során emelkedik.
Alapvető koncepciónk, hogy ha egy diákunk hiányzik, akkor mindenképpen biztosítunk pótlási lehetőséget, hogy az adott alkalom tananyagát ő is elsajátítsa. A pótlást minden esetben az adott iskola vezetője egyezteti a szülővel.
Igen, de csak akkor, ha a köztük lévő korkülönbség lehetőleg nem nagyobb, mint két év. Egy csoportba kerülés esetén ugyanis nem lenne szerencsés, ha a nagyobb unná, mert az életkora alapján gyorsabban haladna, vagy ha a kisebb lemaradna, mert az életkora alapján túl nehéz neki a tananyag.