Gyakran ismételt kérdések

A leggyakrabban feltett kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat az alábbi listában találja.

Tanulóink megtanulják az algoritmikus gondolkodást, ami nagyon értékes tudás, még akkor is, ha nem mindegyikük lesz programozó. Segítünk nekik új programozási nyelvek és technológiák elsajátításában azáltal, hogy a megszerzett készségeiket felhasználva a korosztályuknak megfelelő játékokkal játszhatnak. Az egyéni és csoportos tevékenységek jelentősen javítják a gyerekek kreativitását, problémamegoldó és kommunikációs készségeit. Nagyon fontos, hogy a gyerekek érezzék a sikerélményt, nyitottak és bátrak legyenek ötleteik kezdeményezéséhez. Ez pozitív hatással lesz az iskolai eredményeikre.
A gyerekeknek természetes, hogy számítógépet, tabletet, okostelefont használnak. A programozói tudással lehetőséget adunk, hogy ne csak passzív, befogadó, hanem aktív, alkotó módon tegyék ezt, hasznosan töltsék a gépek előtt töltött idejüket.
Nem, semmilyen előképzettség, különleges matematikai vagy informatikai tudás nem szükséges. Programozni bárki tud, érdemes kipróbálni!
Legkisebb diákjaink 7 évesek, de programozni bármely életkorban el lehet kezdeni, sohasem késő!
Oktatóink lelkes, fiatal egyetemisták, akik jó programozók is egyben. A programozói tudás mellett fontos szempont a gyerekbarát kommunikáció, türelem, segítőkészség, a gyerekek kérdéseinek megértése és a válaszok gyerekek nyelvén történő megfogalmazása. Mielőtt elkezdenek tanítani, Logiscool szakmai és pedagógiai tréningeken vesznek részt.
Logiscool kurzusra vagy táborra kizárólag honlapunkon lehet. Az Önhöz legközelebb eső Logiscool iskolát a honlapunk "Iskoláink" menüpontja alatt találja meg. A kurzusokra és táborokra történő jelentkezés a kiválasztott iskola oldalán megtalálható "Jelentkezési adatlap" kitöltésével lehetséges. A jelentkezési időszakban a csoport beosztások alapján az iskolavezetők minden esetben visszaigazoló levelet küldenek.
Iskoláinkban rendszeres időközönként, azaz a jelentkezési időszakban, minden félév kezdete előtt tartjuk nyílt napjainkat, melyekre szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat és szüleiket. Bemutatjuk Logiscoolt és a diákoknak lehetőségük van belekóstolni a programozás izgalmas világába, kódolhatnak minden előképzettség nélkül! Nyílt napjaink időpontjairól és a regisztrációról az "Iskoláink" menüpont alatt kiválasztott iskola oldalán lehet tájékozódni.
Tantermi tanfolyamokat és táborokat kínálunk több mint 20 különböző kódolási és digitális témában, pl. programozás, robotika, mobilalkalmazás és webdesign, játéktervezés, digitális bevezető (a legkisebbek számára) és így tovább. Ha kiválasztja a kívánt iskolát az "Iskoláink" menüpont alatt, megtekintheti a kívánt iskola által kínált tanfolyamokat.
Táboraink általában iskolai szünetekben kerülnek megrendezésre. A téli vagy tavaszi szünetben félnapos táborokat szervezünk, a nyári szünetben pedig egy hetes (5 nap) egésznapos táborokat tartunk. Különböző témákban szervezünk táborokat iskoláinkban: a számítógépes kódolástól, az alkalmazás tervezésétől, a robotikától és a mesterséges intelligenciától kezdve a kalandjáték-készítőkig, a Minecraft Robloxig, a videoprodukciókig, a Youtube Studio táborokig . A rendelkezésre álló táborok országonként és helyszínenként eltérőek lehetnek. Az "Iskoláink" menüpont alatt a kívánt iskola kiválasztásával megtekintheti az adott iskola által kínált táborokat.
A 2020-2021. évi tanévben szeptember 21-én indulnak kurzusaink, ezt az 'Iskoláink' oldalon kiválasztva az adott iskolában lehet ellenőrizni. A második félévben 2021. február 15-én indítunk ismét kurzusokat. Ebben a tanévben június 19-ével bezárólag fejeződik be a nálunk a tanítás, attól függően, hogy melyik napon jár a diák. Kurzusaink tananyaga egymásra épülő, több éven át tartó modulokból áll, tehát hasonlóan egy idegen nyelv elsajátításához vagy a zenei tudás megszerzéséhez, programozni megtanulni is több év alatt lehet.
Egy diák hetente egyszer 1,5 óra (2x45 perc) időtartamú órán vesz részt. Óráinkat legtöbb iskolánkban hétköznaponként délután és a kora esti órákban, szombaton pedig délelőtti és kora délutáni időpontokban tartjuk. Iskoláinkban ettől eltérő időpontokban is kezdődhetnek órák. A korábbi időpontokat általában az alsós korosztálynak ajánljuk, illetve lehetőség van esetenként a két váltást is megoldani.
Kezdő diákjainkat életkor alapján osztjuk be, a 2-3., 4-5., 6-8. és a 9+ osztályos diákok kerülnek egy csoportba. Amennyiben van igény és a jelentkezések alapján lehetséges, csak lányokból álló csoportokat is indítunk!
Igen, a kurzus indulás után még három hétig nyitva áll a lehetőség. Aki ebben az időszakban csatlakozik, annak pótlást biztosítunk, hogy a tananyagban felzárkózzon.
Igen, bár ez nem gyakori :) Ebben az esetben szeretettel visszavárjuk a diákot kurzusunkra később vagy nyári táborunkba! Az ÁSZF alapján a megkezdett hónapban a havi részlet megfizetését kérjük, a további részletektől eltekintünk.
A kurzus díja, egy szemeszterre 21.600 dinár, amely havi 4.800 dináros részletekben fizethető a kurzus alatt (4,5x4.800 dinár). Egy félév 17 alkalomból állnak, egy alkalommal 2x45 perces óráink vannak. A kurzus díja egyes iskoláinkban eltérőek lehetnek.
A saját diák kedvezmény azokat a diákokat illeti, akik már legalább egy éve járnak hozzánk, vagy féléve járnak és voltak nyári táborban. Mértéke a nálunk eltöltött idő során emelkedik.
Alapvető koncepciónk, hogy ha egy diákunk hiányzik, akkor mindenképpen biztosítunk pótlási lehetőséget, hogy az adott alkalom tananyagát ő is elsajátítsa. A pótlást minden esetben az adott iskola vezetője egyezteti a szülővel.
Igen, de csak akkor, ha a köztük lévő korkülönbség lehetőleg nem nagyobb, mint két év. Egy csoportba kerülés esetén ugyanis nem lenne szerencsés, ha az idősebb unná, mert az életkora alapján gyorsabban haladna, vagy ha a fiatalabb lemaradna, mert az életkora alapján túl nehéz neki a tananyag.
Programunkat több modulból és több éves tanulmányból tervezték. Az első modul különböző órákkal rendelkezik, és több hónapig tart (általában egy iskolai félévben, de vannak rövidebb intenzív kurzusok is). Az első modul elvégzése után a hallgatók folytathatják a kurzust, hiszen minden leckével és modullal növekszik a munkafeladatok összetettsége, ami lehetővé teszi a tanulók számára, hogy felfedezzék és alkalmazzák a programozás új fogalmait.
A LIVE online tanfolyam hasonló az In-Logiscool tanfolyamainkhoz: 90 perces, heti foglalkozásokból áll. Az online tanfolyam az életkornak megfelelő Microsoft Teams videokonferencia platformon zajlik. A csoportoknak csak 6-8 tanulója van, hogy az óra minden résztvevő számára optimálisan tudjon futni. Az élő foglalkozás során a diákok követik az oktató utasításait. Annak érdekében, hogy az óra interaktív maradjon, a diákok láthatják az oktató megosztott képernyőjét, és megoszthatják képernyőjüket az oktatóval, hogy valós időben útmutatást kapjanak. Az online tanfolyamon tanított tanterv megegyezik az osztályon belüli tanfolyamaink tantervével, és ugyanaz, mint Európa, az USA és Ázsia minden Logiscool iskolájában. Szerbián belül csak különleges helyzetekben alkalmazzuk az online órákat!
Minden diák, kortól függetlenül, vizuális programozás segítségével kezdi el tanulni a kódolást. Ez a munkamódszer lehetővé teszi számukra, hogy megértsék a kódíráshoz szükséges algoritmikus gondolkodást. Ebben a vizuális programozási modulban (Blox néven) fantasztikus játékokat, animációkat és projekteket hoznak létre, egyre bonyolultabb parancsok használatával. Később vizuális parancsokat és írott kódot használnak párhuzamosan MIX módban). Miután megismerkedtek a Scoolcode-ban, az oktatási platformunkban írt kóddal, a diákok más programozási nyelvekhez is fordulhatnak, például JavaScript, Unity vagy Python.