Kursevi programiranja

Digital Discovery

121-122

Pomozite Vašem detetu da se snađe u digitalnom svetu. Digitalna pismenost postala je osnovna veština potrebna za sadašnjost i budućnost. Na našem specijalnom kursu, upoznaćemo decu sa širokim spektrom digitalnih tema kako bismo im pomogli da otkriju svoju istinsku strast. Naši posvećeni predavači pomoći će deci da steknu samopouzdanje i postanu savesni korisnici digitalnih alatki i onlajn platformi.

Digital Discovery 121-122
2 semestra

za 4-5 razred

onlajn, Učionica, 1-na-1

Max.: 12 (online: 6) polaznika

Preduslovi: nijedan

24/7 MyLogiscool pristup

Registracija

Neka Vaša deca poboljšaju digitalne veštine!

Kodiranje je postalo osnovna alatka na mnogim poljima, od akademskog istraživanja do animacije i dizajna. Međutim, IT i digitalno obrazovanje u osnovnim školama je često zastarelo a za to vreme, naša deca provode sve više vremena, bez nadzora, na svojim uređajima. Omogućite im da postanu digitalni stvaraoci umesto pasivnih potrošača.

Ishodi

Kurs će se baviti sledećim temama:

Bezbednost na internetu i osnove privatnosti: lični podaci, sigurni pretraživači, kritičko i odgovorno konzumiranje i deljenje informacija, internet bonton i onlajn komunikacija.

Stvaranje digitalnog sadržaja: digitalno crtanje, uređivanje slika i videa, uređivanje prezentacija i tabela

Uvođenje programiranja postepenom metodom: od kodiranja kockama i kalkulacijama kroz jednostavne vizuelne platforme pa sve do pisanog kodiranja.

Osnove programiranja: algoritamsko razmišljanje, ciklusi, upravljanje varijablama (vremensko-logičke varijable), nasumični brojevi i uvod u razne programske jezike.

Osnove veb razvoja i veb dizajna

Učenje i razumevanje fundamentalnih delova računarskog hardvera i način na koji funkcioniše

Robotika: pravljenje i programiranje robota (Bee-Bot, mBot)

Zahtevi

Deci nije potrebna nikakva prethodna obuka ili znanje da bi završila ovaj kurs.

Neophodan softver

  • Za kurs u prostorijama Logiscoola: mi obezbeđujemo sve neophodne alatke za kurs.
Digital Discovery 121-122
2 semestra

za 4-5 razred

onlajn, Učionica, 1-na-1

Max.: 12 (online: 6) polaznika

Preduslovi: nijedan

24/7 MyLogiscool pristup

Registracija
Međunarodni obrazovni portal zajednice za decu
Uz MyLogiscool, naš obrazovni portal zajednice svetske klase, učenici mogu pronaći inspiraciju u projektima svojih vršnjaka. Mogu da vežbaju ono što su naučili i unaprede svoje znanje dok se igraju sa našim cool mini misijama, takmičarskim igrama, kvizovima i izazovima. Platforma ih podstiče da se bave korisnim i zabavnim aktivnostima između lekcija, a takođe ih informiše o međunarodnim i lokalnim vestima i predstojećim događajima u Logiscool-u. Pomozite svojoj deci da nauče jezik budućnosti! Rezervišite besplatnu demo lekciju i dozvolite im da otkriju misterije digitalnog carstva.