Programozás

Saját számítógépes játékok készítése

Programozó kurzusainkon a félévek során diákjaink egyre összetettebb feladatokat oldanak meg, ahogy interaktív animációkat, játékokat, programokat készítenek. A gyors sikerélményt kínáló tanulási folyamat során szinte észrevétlenül sajátítják el a logikus, algoritmikus gondolkodást, illetve a programozás legfontosabb alapelveit.

Ahhoz, hogy diákjainkat a számukra leginkább megfelelő ütemben taníthassuk, sokéves oktatási tapasztalatunkra támaszkodva kifejlesztettünk egy új, teljesen egyedülálló, világszínvonalú saját oktatási platformot. A Scoolcode minden eddigi felületnél eredményesebben szolgálja mind a kicsik, mind pedig a nagyok hatékony tanulását: 7 éves kortól egészen a felnőttkorig elkísér, és valódi, piacképes tudást is adhat.

Kurzusaink tananyaga logikusan egymásra épülő modulok sorozatából áll, több éves tanulási lehetőséget kínálva a gyerekeknek. Az egyes modulokat a különböző életkorú diákok eltérő, a csoportokra szabott tartalommal és sebességgel sajátítják el, így biztosítva minden megtanult elem készségszintű használatát. Ahogy a gyerekek haladnak a tanulási folyamatban, úgy válik elérhetővé számukra egyre több és több új modul, ezáltal programozó kurzusaink kiváló alapot nyújtanak más, további kurzusainkhoz is.

A Scoolcode platform egy másik kimagasló előnye a már ismert rendszerekhez képest, hogy egyedülálló módon képes a nagyobb, 12 év feletti diákok oktatására is. A kisebbek számára kialakított legó-szerű, blokkos programozási nyelv, vagyis a BLOX alapjainak elsajátítása után a Scoolcode ugyanis átkapcsolható egy olyan nézetbe, ahol a színes blokkparancsokon kívül azok tartalmának írott programnyelves változata is látható, használható már. A MIX mód használatával így fokozatosan vezetjük be diákjainkat a szöveges programozás komplexebb világába, ezzel az egyedülálló módszerrel biztosítjuk a könnyű átmenetet.

Az egyes korcsoportoknál eltérő, hogy hány félév BLOX után térhetnek át a MIX tanulására, hiszen a gyerekek nem csak különböző sebességgel, de különböző módszerrel is tanulnak meg programozni.

Minden diákunk saját Scoolcode fiókot és hozzáférést kap, amelyet otthon is elér. A Scoolcode-ot a diákok anyanyelvükön használhatják.

Gyakorlatorientált oktatásunknak köszönhetően a diákok minden óránk végén sikerélménnyel távoznak, hiszen a 90 perc alatt elkészítenek egy saját, működőképes számítógépes játékot. A folyamatos ellenőrzés és a közös hibakeresés során javul a problémamegoldó képességük. Megtapasztalják, hogy programozni élmény, azt bárki meg tudja tanulni.

Mi mindent fognak elsajátítani a kurzuson?

  • programozói módszerek és alapelvek
  • logikus, algoritmikus gondolkodás alapjai
  • kreatív alkotás

Kinek ajánljuk?

Második osztálytól minden diáknak ajánljuk, akit érdekel a digitális világ, és szeretne játékos módon, kreatívan megismerkedni a programozás világával. A kurzushoz semmilyen előzetes tudás, előképzettség nem szükséges.


Iskola választása - Programozás