Μαθήματα Ρομποτικής

LEGO EV3

2

Αφήστε τη φαντασία των παιδιών σας ελεύθερη συνδυάζοντας το LEGO με τη ρομποτική! Αυτό το μάθημα θα ενισχύσει τη δημιουργικότητά τους και θα τους διδάξει βασικές δεξιότητες προγραμματισμού με τη βοήθεια της αφοσιωμένης ομάδας εκπαιδευτών μας.

LEGO EV3 2 Μάθημα

για 10 - 18 ετών

Στην τάξη

Μέγ.: 12 συμμετέχοντες

Προαπαιτούμενα: κανένα

Πρόσβαση στο MyLogiscool 24/7

Εγγραφή

Ένα προγραμματιζόμενο όχημα ή ένα κατοικίδιο ρομπότ;

Πιστεύουμε ότι ο καθένας μπορεί να είναι εφευρέτης. Σε αυτό το ειδικό μάθημα, το παιχνίδι με τα LEGO συναντά τη ρομποτική. Οι μαθητές μας μπορούν να ανακαλύψουν το βασίλειο της ρομποτικής με παιχνιδιάρικο και διαδραστικό τρόπο: κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ρομπότ LEGO.

Οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν οτιδήποτε μπορούν να φανταστούν. Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, οι μαθητές μπορούν να προγραμματίζουν και να ελέγχουν τα ρομπότ LEGO MINDSTORMS EV3 με τη βοήθεια οπτικών μπλοκ προγράμματος. Μόλις τα ρομπότ είναι πλήρως λειτουργικά, εργαζόμαστε μαζί για να βρούμε απαντήσεις σε τυπικά προβλήματα ρομποτικής και πραγματικές προκλήσεις μηχανικής. Οι μαθητές γνωρίζουν τη λειτουργία διαφόρων αισθητήρων και κινητήρων και προγραμματίζουν ένα ρομπότ ώστε να ανιχνεύει με ακρίβεια αντικείμενα γύρω του. Το μάθημα ολοκληρώνεται με έναν αγώνα ρομποτικής με εμπόδια, όπου οι μαθητές μπορούν να αποδείξουν τι έχουν μάθει.

Κύρια σημεία

Το μάθημα θα επικεντρωθεί γύρω από τα ακόλουθα θέματα:

Συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση πραγμάτων και κατασκευή νέων δομών

Κατασκευή και προγραμματισμός ρομπότ LEGO

Κατανόηση των βασικών στοιχείων του προγραμματισμού, όπως οι βρόχοι, τα if-statements και οι μεταβλητές

Δημιουργία πιο σύνθετων έργων με χρήση πινάκων και συναρτήσεων

Κατανόηση της καταγραφής μετρήσεων και των γραφημάτων με διασκεδαστικό τρόπο, μέσω της αλληλεπίδρασης με τα ρομπότ

Κατανόηση των αισθητήρων υπερήχων προγραμματίζοντας ρομπότ να ανιχνεύουν αντικείμενα γύρω τους

Απαιτήσεις

Τα παιδιά δεν χρειάζονται προηγούμενη εκπαίδευση ή γνώση για να ολοκληρώσουν αυτό το μάθημα.

Απαραίτητο λογισμικό

Παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για το μάθημα!

LEGO EV3 2 Μάθημα

για 10 - 18 ετών

Στην τάξη

Μέγ.: 12 συμμετέχοντες

Προαπαιτούμενα: κανένα

Πρόσβαση στο MyLogiscool 24/7

Εγγραφή
Διεθνής εκπαιδευτική πύλη κοινότητας edutaining για παιδιά
Με το MyLogiscool, την παγκόσμιας κλάσης πύλη της κοινότητάς edutaining για την εκπαίδευση, οι μαθητές μπορούν να εμπνευστούν από τα έργα των συμμαθητών τους. Μπορούν να εξασκήσουν αυτά που έμαθαν και να ενισχύσουν τις γνώσεις τους παίζοντας με τις μίνι αποστολές μας, τα παιχνίδια υψηλής βαθμολογίας, τα κουίζ και τις προκλήσεις. Η πλατφόρμα τους ενθαρρύνει να ακολουθούν χρήσιμες και διασκεδαστικές δραστηριότητες μεταξύ των μαθημάτων και τους ενημερώνει επίσης για επερχόμενα διεθνή και τοπικά νέα και εκδηλώσεις στο Logiscool. Βοηθήστε τα παιδιά σας να μάθουν τη γλώσσα του μέλλοντος! Κλείστε ένα δωρεάν μάθημα επίδειξης και αφήστε τα να ανακαλύψουν τα πιο ωραία μυστήρια του ψηφιακού βασιλείου.