Μαθήματα Προγραμματισμού

MIX

301

Αυτό το μάθημα διδάσκει θεμελιώδη στοιχεία προγραμματισμού σε μαθητές γυμνασίου ως πρώτο μάθημα προχωρημένου προγραμματισμού, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να περιηγηθούν καλύτερα στον ψηφιακό κόσμο γύρω τους, να γίνουν δημιουργοί αντί για παθητικοί καταναλωτές!
MIX 301
1 τετράμηνο, 17 μαθήματα

για Μαθητές9 τάξης

1 x 90 ελάχ. / εβδομάδα

Διαδικτυακά, Στην τάξη, Ατομικά

Προαπαιτούμενα: κανένα

Πρόσβαση στο MyLogiscool 24/7

Εγγραφή

Η κωδικοποίηση είναι για όλους!

Εξοπλίστε τα παιδιά σας με τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες καθώς μπαίνουν σε μια ολοένα και πιο ψηφιοποιημένη ενηλικίωση. Αυτό το μάθημα θα καλύψει τα βασικά της αλγοριθμικής σκέψης και προγραμματισμού, όπως διαφορετικά γεγονότα εκκίνησης, εντολές, μεταβλητές, λογικούς τελεστές και μαθηματικές πράξεις. Όλα αυτά θα γίνουν στο οπτικό περιβάλλον του Scoolcode, όπου αρχικά θα εξασκηθούν στον οπτικό προγραμματισμό, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Blox ενώ βλέπουν τη γλώσσα κώδικα που βασίζεται σε text (Mix mode). Η λειτουργία Blox οπτικοποιεί στοιχεία προγραμματισμού μέσω πολύχρωμων ψηφιακών μπλοκ, καθιστώντας τις αρχικές έννοιες πιο κατανοητές. Μαθαίνοντας πώς να κωδικοποιείτε, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας είναι έτοιμα για τον 21ο αιώνα!

Κύρια σημεία

Το μάθημα θα επικεντρωθεί γύρω από τα ακόλουθα θέματα:

Χρήση διαφορετικών συμβάντων εκκίνησης, για την έναρξη των προγραμμάτων

Μαθαίνω να κάνω τους ηθοποιούς να κινούνται στη σκηνή και να τους κάνω να μιλούν ή να τους χειρίζομαι, χρησιμοποιώντας το καρτεσιανό σύστημα συντεταγμένων

Εκμάθηση θεμελιωδών εννοιών και η χρήση τους, όπως βρόχοι, if-statements, συνθήκες, μεταβλητές και βασικοί λογικοί τελεστές (και, ή, όχι)

Δημιουργία λειτουργιών παιχνιδιού

Χρήση βασικών μαθηματικών πράξεων

Εξοικείωση με την έννοια των λιστών, όπου μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα

Απαιτήσεις

Οι μαθητές δεν χρειάζονται καμία προεκπαίδευση.

Απαραίτητο λογισμικό

  • Για το μάθημα στην τοποθεσία του Logiscool: Παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για το μάθημα.
  • Για το διαδικτυακό μας μάθημα: Κάθε μαθητής θα χρειαστεί έναν υπολογιστή στο σπίτι με σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο, καθώς και ένα ενσωματωμένο ή εξωτερικό μικρόφωνο. Συνιστούμε επίσης να έχετε ακουστικά και web κάμερα. Το λογισμικό που απαιτείται για τις διαδικτυακές επικοινωνίες παρέχεται από εμάς.
MIX 301
1 τετράμηνο, 17 μαθήματα

για Μαθητές9 τάξης

1 x 90 ελάχ. / εβδομάδα

Διαδικτυακά, Στην τάξη, Ατομικά

Προαπαιτούμενα: κανένα

Πρόσβαση στο MyLogiscool 24/7

Εγγραφή
Περισσότερα προγράμματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν
Διεθνής εκπαιδευτική πύλη κοινότητας edutaining για παιδιά
Με το MyLogiscool, την παγκόσμιας κλάσης πύλη της κοινότητάς edutaining για την εκπαίδευση, οι μαθητές μπορούν να εμπνευστούν από τα έργα των συμμαθητών τους. Μπορούν να εξασκήσουν αυτά που έμαθαν και να ενισχύσουν τις γνώσεις τους παίζοντας με τις μίνι αποστολές μας, τα παιχνίδια υψηλής βαθμολογίας, τα κουίζ και τις προκλήσεις. Η πλατφόρμα τους ενθαρρύνει να ακολουθούν χρήσιμες και διασκεδαστικές δραστηριότητες μεταξύ των μαθημάτων και τους ενημερώνει επίσης για επερχόμενα διεθνή και τοπικά νέα και εκδηλώσεις στο Logiscool. Βοηθήστε τα παιδιά σας να μάθουν τη γλώσσα του μέλλοντος! Κλείστε ένα δωρεάν μάθημα επίδειξης και αφήστε τα να ανακαλύψουν τα πιο ωραία μυστήρια του ψηφιακού βασιλείου.