Proslava decenije inovacija: Logiscool započinje 2024. godinu sa novim međunarodnim partnerstvom

Logiscool
27. jan. 2024

27. januara 2024. godine, Logiscool, globalni stručnjak za digitalnu pismenost djece, programiranje i obrazovanje iz oblasti vještačke inteligencije, obilježava svoju desetogodišnjicu. Obilježavajući ovaj jubilej, suosnivači Logiscool-a iz Mađarske, dr Anita Breuer i Gyula Csitári, zajedno sa franšiznim partnerima, edukatorima, roditeljima, djecom i investitorima, okupili su se da bi se osvrnuli na prošlost i razgovarali o budućnosti.

Počevši u Mađarskoj 2014. godine, Logiscool je do sada uticao na preko 210.000 djece u više od 200 škola u 30 zemalja. "Godinu dana nakon otvaranja naše prve škole u Budaörs-u, bili smo oduševljeni što imamo šest Logiscool škola u Mađarskoj. Svi uključeni duboko vjeruju u našu misiju i ponosni su što su dio nje", prisjeća se dr Breuer.

2018. godine, nakon investicije startapera Petya Balogh iz 2017. godine, donešena je odluka o proširenju franšizne mreže na međunarodnom nivou, što je ubrzalo rast. "Djeca svuda, od Singapura do Južne Afrike i Meksika, reaguju na naš nastavni plan na isti način: jednostavno ne žele da časovi završe", sa radošću je primijetila Anita.

Gyula Csitári pripisuje ovaj uspjeh fantastičnom timu i vlastitoj tehnologiji. "Naš sopstveni nastavni plan i program, zajednički portal i obrazovna platforma su traženi širom sveta zbog svoje izvrsnosti".

Tokom protekle decenije, Logiscool je postavio nove standarde u obrazovanju digitalne pismenosti i kodiranja svojim jedinstvenim metodama nastave i inovativnim platformama, Scoolcode i MyLogiscool. Platforma Scoolcode je revolucionalizirala način učenja programiranja za djecu svojim vizuelnim blokovima i čitavu paletu ponuda, koje su primjerene uzrastu, čineći učenje kodiranja angažovanim, interaktivnim i nevjerovatno zabavnim. MyLogiscool, je siguran međunarodni društveni portal, koji nudi izazove, kvizove i digitalno društveno iskustvo, dodatno unapređujući analitičko, algoritamsko i logičko razmišljanje učenika.

Petya Balogh, naglasio je sljedeće:"Učenje da se razmišlja na jeziku mašina, razumijevanje mehanike digitalnog svijeta, oprema djecu da postignu više ciljeva. Kod programiranje se radi o razbijanju složenih problema na sve manje i manje korake, mentalitet koji vodi ka uspjehu u odrasloj dobi."

Olimpijski šampion u vaterpolu Dániel Varga, koji je prije nekoliko godina upisao svog sina Milána u Logiscool, vjeruje u upoznavanje djece sa digitalnim svijetom. "Moja supruga i ja smo se složili oko dijve stvari za našu djecu: sport i digitalni svijet. Srećom, oba im se sviđaju", podijelio je on.

The rise of artificial intelligence

U našem brzo evoluirajućem digitalnom svijetu, razumjeti kompjuterski jezik je jednako važno kao čitanje i pisanje. Logiscool-ovi kursevi, radionice i kampovi se ne fokusiraju samo na učenje programiranja, već i na razvijanje vještine rješavanja problema, jačanje logičkog i algoritamskog razmišljanja, i podsticanje kreativnosti.

Ističući važnost prilagođavanja pojavi vještačke inteligencije, Balogh je primijetio, "Moramo reagovati na globalne promjene i rastući uticaj vještačke inteligencije. Godinama smo učili kako AI funkcioniše; sada čak i djecu učimo kako da je koriste."

Saradnja Logiscool-a sa EtonX

Na pres konferenciji u Budimpešti, Logiscool je ponosno najavio saradnju sa EtonX, inovativnom divizijom prestižnog britanskog Eton College-a. Ovo partnerstvo predstavlja "Programiranje igara sa Python-om," novi kurs samostalnog učenja za djecu i tinejdžere, uz pomoć AI asistenata Logiscool-a, KAI i DAIsy. (www.etonx.com/course/coding-games-with-python/)

James Stanforth, direktor EtonX kursa i direktor digitalnog obrazovanja na Eton College-u, pohvalio je program. “Inovativna Logiscool platforma za kodiranje koristi pristup kroz igru, pretvarajući iskustvo učenja u nešto zaista angažujuće, zabavno i dostupno svima. Njihov AI-asistent, posebno obučen za učenje kodiranja, pruža efikasnu podršku i učenicima i nastavnicima.”

Dr Breuer je izrazila ogroman ponos zbog ove saradnje, što Logiscool čini još vrijednijim uz brojne druge obrazovne i poslovne nagrade.

Petya Balogh je zaključio, "Logiscool nije samo posao već misija koju investitori, članovi tima, franšizni partneri, roditelji i djeca ponosno podržavaju, ostvarujući globalni uticaj. Oduševljen sam što sam dio toga."

Dok Logiscool slavi ovu izuzetnu deceniju, vlasnici upućuju iskrenu zahvalnost roditeljima, djeci, edukatorima, franšiznim partnerima i svima koji su se pridružili na ovom izvanrednom putovanju. Njihovo povjerenje i podrška bili su ključni za uspješnu priču Logiscool-a. Strast prema obrazovanju, inovacijama i posvećenost budućnosti djece nastaviće da oblikuju misiju Logiscool-a, šireći radost digitalnog učenja širom sveta.

O Logiscool-u

Osnovana u Budaörsu (Mađarska) 2014. godine, Logiscool se brzo razvio u lidera u oblasti digitalne pismenosti i obrazovanja za kodiranje za djecu. Prisutan u 30 zemalja, njegova jedinstvena obrazovna metodologija, kurikulum, platforme i odgovorno podučavanje rada i upotrebe vejštačke inteligencije transformišu odnos djece prema tehnologiji, omogućavajući im da uspešno navigiraju digitalnim svijetom. Kompanija je osvojila brojne nagrade, uključujući Najbolji međunarodni brend od Evropske asocijacije za franšizu u 2022, odličnu ocenu od Finskog saveza za obrazovanje za svoj kurikulum i obrazovnu platformu, i nagradu Kurs godine za svoj kurs Digital Discovery (Digitalni svijet i programiranje)