Kursevi programiranja

Digitalni svijet i programiranje

111

Mi kao roditelji znamo da je digitalna pismenost postala suštinski alat za navigaciju u sadašnjosti i budućnosti. Na našim specijalnim kursevima, naši posvećeni treneri će pomoći vašoj djeci da postanu samopouzdani i svjesni korisnici digitalnih alata i online platformi, uključujući osnove programiranja. Sve to na razigran, zabavan i lako razumljiv način.

Digitalni svijet i programiranje 111 kurs

za učenike 2-3 razreda

online, učionica, 1-on-1

Maksimalno.: 12 (online: 6) učesnika

Preduslovi: nema

24/7 pristup MyLogiscool

Poboljšajte digitalne vještine vaše djece!

Kao i većina djece, i vaše će dijete odrastati s pametnim telefonom ili tabletom u ruci, bilo u kućnom okruženju ili izvan njega. Opremite svoju djecu alatima i vještinama kritičkog razmišljanja koje im mogu pomoći da se snađu u sve digitaliziranijoj budućnosti. Ovaj kurs će pokriti osnove algoritamskog razmišljanja i programiranja, stvaranje digitalnog sadržaja, kao i korištenje interneta i sigurnost. Također će djecu upoznati s računarskim hardverom, digitalnim uređajima i robotikom. S nama vaša djeca mogu uživati na putu do digitalne pismenosti, učeći osnovne vještine na razigran način!

Highlights

Kurs će se fokusirati na sljedeće teme:

Algoritamsko razmišljanje

Programiranje: od kodiranja zasnovanog na blokovima preko lako razumljivih vizuelnih platformi, sve do kodiranja zasnovanog na tekstu

Kreiranje digitalnog sadržaja: dizajn 3D igara, digitalni crtež, uređivanje slika i video zapisa, uređivanje teksta i prezentacije

Korištenje interneta i sigurnost: online sigurnost, internet bonton i online komunikacija

Osnovna upotreba računarskog hardvera i digitalnih uređaja

Robotika

Preduslovi

Djeci nije potrebna nikakva prethodna obuka ili znanje da završe ovaj kurs.

Potreban softver

  • Za kurs u Logiscool učionici: Google račun je neophodan za učešće. obezbjeđujemo sve potrebne alate za kurs.
  • Za naše online kurseve: Za učešće na online kursu, svakom učeniku će biti potreban laptop ili računar kod kuće sa solidnom internet vezom, ugrađenim ili eksternim mikrofonom, Google račun i miš. Preporučujemo da imate i slušalice sa mikrofonom i eeb kameru. Softver potreban za online komunikaciju obezbjeđujemo mi.
Digitalni svijet i programiranje 111 kurs

za učenike 2-3 razreda

online, učionica, 1-on-1

Maksimalno.: 12 (online: 6) učesnika

Preduslovi: nema

24/7 pristup MyLogiscool

Dostupno na sljedećim lokacijama

Odaberite vrstu sortiranja:
Poništi sve filtere
Više opcija filtera

Učitavanje...
Digitalni svijet i programiranje 111 kurs
Odaberite vrstu sortiranja:
Međunarodni edukativno-zabavni društveni portal za djecu
Uz MyLogiscool, naš edukativno-zabavni portal svjetske klase, učenici mogu pronaći inspiraciju u projektima svojih vršnjaka. Imaju priliku da vježbaju ono što su naučili i unaprijede svoje znanje dok se igraju sa našim mini misijama, high-score igrama, kvizovima i izazovima. Platforma ih podstiče da se bave korisnim i zabavnim aktivnostima između lekcija, a takođe ih informiše o međunarodnim i lokalnim vijestima i predstojećim događajima u Logiscool-u. Pomozite svojoj djeci da nauče jezik budućnosti! Zakažite besplatnu demo lekciju i dozvolite im da otkriju misterije digitalnog svijeta.