Γιατί είναι αποτελεσματική η παιχνιδοποιημένη εκπαίδευση;

Εκπαίδευση
28 Ιαν 2021

Τα παιδιά χρειάζονται έναν διασκεδαστικό και ουσιαστικό σκοπό για να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και η εκπαίδευση δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Όλοι θέλουμε δουλειές που μας κάνουν να θέλουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι και τα παιδιά θέλουν να νιώθουν το ίδιο για τα μαθήματά τους.

Αν ψάχνετε τρόπους να αναζωπυρώσετε το πάθος, την περιέργεια και τη δημιουργικότητα που είχαν κάποτε τα παιδιά σας για μάθηση όταν ήταν νήπια, απορροφώντας γρήγορα πληροφορίες μέσω διασκέδασης και παιχνιδιών, τότε ήρθε η ώρα να εξετάσετε μια παιχνιδοποιημένη προσέγγιση της μάθησης.

kids playing twister
Τα αναπτυξιακά οφέλη της παιχνιδοποιημένης προσέγγισης:

Γνωστική ώθηση:

Μέσω του παιχνιδιού, τα παιδιά αναπτύσσουν τη λογική τους σκέψη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Μαθαίνουν να σκέφτονται τη στρατηγική μέσω του πειραματισμού και έχουν περισσότερα κίνητρα μέσω των ανταμοιβών, γεγονός που με τη σειρά του τα κρατάει απασχολημένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, βελτιώνει το συντονισμό χεριού-ματιού, την προσοχή και την επαγρύπνηση από το επίπεδο συγκέντρωσης που απαιτείται. Όλοι αυτοί είναι παράγοντες που δίνουν μεγάλη ώθηση στη γνωστική ανάπτυξη.


Συναισθηματικές δεξιότητες:

Το παιχνίδι ενισχύει τη συναισθηματική ανταπόκριση. Τα παιδιά βιώνουν μια σειρά συναισθημάτων από θυμό και απογοήτευση μέχρι ενθουσιασμό και επίτευξη. Μέσω αυτού, εξασκούν την ικανότητά τους να διαχειρίζονται το άγχος και τις δύσκολες καταστάσεις. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής τους. Τα παιχνίδια παρέχουν επίσης έναν ασφαλή χώρο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας παίρνοντας ρίσκα, να αποτυγχάνουν χωρίς φόβο και να επιμένουν να προχωρούν σε υψηλότερα επίπεδα και να επιτυγχάνουν κάθε φορά καλύτερα αποτελέσματα.


Κοινωνικά οφέλη:

Η ομαδική εργασία κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Η συνεργατική προσέγγιση παρέχει στα παιδιά μια εξαιρετική ευκαιρία να συνεργαστούν ως ομάδα και να δεθούν με τα μέλη της ομάδας τους, ενώ παράλληλα εργάζονται για την επίτευξη ενός κοινού αποτελέσματος. Το διαδραστικό παιχνίδι μπορεί να καταλήξει στη δημιουργία ισχυρών, μακροχρόνιων φιλιών από κοινές εμπειρίες. Αυτή είναι μια χρήσιμη δεξιότητα στη ζωή τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πώς να πείσετε το παιδί σας να συμμετάσχει στην παιχνιδοποιημένη μάθηση για πιο αποτελεσματικό αποτέλεσμα;

Αν ψάχνετε τρόπους για να κάνετε τα παιδιά σας να ενθουσιαστούν με τη μάθηση, δοκιμάστε τα διασκεδαστικά μαθήματα και τα προγράμματα διακοπών ψηφιακού προγραμματισμού της Logiscool. Στη Logiscool η μάθηση, τα παιχνίδια και η επιτυχία πάνε χέρι-χέρι. Πιστεύουμε στη διασκεδαστική εκπαίδευση, με τη βοήθεια της οποίας διδάσκουμε τους στοχαστές του αύριο. Οι μαθητές μας δημιουργούν ηλεκτρονικά παιχνίδια, κατασκευάζουν εφαρμογές για κινητά, ελέγχουν ρομπότ και αφηγούνται οπτικές ιστορίες με εύκολο, παιχνιδιάρικο τρόπο. Οι μαθητές λατρεύουν τα μαθήματα που βασίζονται στη διασκέδαση και οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τη μεγάλη πρόοδό τους, η οποία ξεπερνά τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας όσον αφορά την απόκτηση γνώσεων, τα κίνητρα και τη δέσμευση. Με ένα εμπνευσμένο περιβάλλον διδασκαλίας, ενεργητικούς και ευχάριστους δασκάλους, τα παιδιά διασκεδάζουν πάντα ενώ μαθαίνουν.

Εξερευνήστε το ευρύ φάσμα μαθημάτων και πρόγραμμά διακοπών logiscool στο www.logiscool.com και εγγράψτε το παιδί σας σήμερα!