Proslava decenije inovacija: Logiscool započinje 2024. godinu sa novim međunarodnim partnerstvom

Logiscool
27. jan. 2024.

27. januara 2024. godine, Logiscool, globalni stručnjak za digitalnu pismenost dece, programiranje i obrazovanja iz oblasti veštačke inteligencije, obeležava svoju desetogodišnjicu. Obeležavajući ovaj jubilej, suosnivači Logiscool-a iz Mađarske, dr Anita Breuer i Gyula Csitári, zajedno sa franšiznim partnerima, edukatorima, roditeljima, decom i investitorima, okupili su se da bi se osvrnuli na prošlost i razgovarali o budućnosti.

Počevši u Mađarskoj 2014. godine, Logiscool je do sada uticao na preko 210.000 dece u više od 200 škola u 30 zemalja. "Godinu dana nakon otvaranja naše prve škole u Budaörs-u, bili smo oduševljeni što imamo šest Logiscool škola u Mađarskoj. Svi uključeni duboko veruju u našu misiju i ponosni su što su deo nje", priseća se dr Breuer.

2018. godine, nakon investicije startapera Petya Balogh iz 2017. godine, doneta je odluka o proširenju franšizne mreže na međunarodnom nivou, što je ubrzalo rast. "Deca svuda, od Singapura do Južne Afrike i Meksika, reaguju na naš nastavni plan na isti način: jednostavno ne žele da časovi završe", sa radošću je primetila Anita.

Gyula Csitári pripisuje ovaj uspeh fantastičnom timu i sopstvenoj tehnologiji. "Naš sopstveni nastavni plan i progran, zajednički portal i obrazovna platforma su traženi širom sveta zbog svoje izvrsnosti".

Tokom protekle decenije, Logiscool je postavio nove standarde u obrazovanju digitalne pismenosti i kodiranja svojim jedinstvenim metodama nastave i inovativnim platformama, Scoolcode i MyLogiscool. Platforma Scoolcode je revolucionarizovala obrazovanje programiranja za decu svojim vizuelnim blokovima i ponudama palete koje su primerene uzrastu, čineći učenje kodiranja angažujućim, interaktivnim i neverovatno zabavnim. MyLogiscool, siguran međunarodni društveni portal, nudi izazove, kvizove i digitalna društvena iskustva, dodatno unapređujući analitičko, algoritamsko i logičko razmišljanje učenika.

Petya Balogh je naglasio, "Učenje da se razmišlja na jeziku mašina, razumevanje mehanike digitalnog sveta, oprema decu da postignu više ciljeva. Programiranje je o razbijanju složenih problema na sve manje i manje korake, mentalitet koji vodi ka uspehu u odrasloj dobi."

Olimpijski šampion u vaterpolu Dániel Varga, koji je pre nekoliko godina upisao svog sina Milána u Logiscool, veruje u upoznavanje dece sa digitalnim svetom. "Moja supruga i ja smo se složili oko dve stvari za našu decu: sport i digitalni svet. Srećom, oba im se sviđaju", podelio je on.

Uspon veštačke inteligencije

U našem brzo evoluirajućem digitalnom svetu, razumeti kompjuterski jezik je jednako važno kao čitanje i pisanje. Logiscool-ovi kursevi, radionice i kampovi se ne fokusiraju samo na učenje programiranja, već i na razvijanje veština rešavanja problema, jačanje logičkog i algoritamskog razmišljanja, i podsticanje kreativnosti.

Ističući važnost prilagođavanja porastu veštačke inteligencije, Balogh je primetio, "Moramo reagovati na globalne promene i rastući uticaj AI. Godinama smo učili kako AI funkcioniše; sada učimo čak i mladu decu kako da je koriste."

Saradnja Logiscool-a sa EtonX

Na pres konferenciji u Budimpešti, Logiscool je ponosno najavio saradnju sa EtonX, inovativnom divizijom prestižnog britanskog Eton College-a. Ovo partnerstvo predstavlja "Programiranje igara sa Python-om," novi kurs samostalnog učenja za decu i mlade starije od 12 godina, uz pomoć AI asistenata Logiscool-a, KAI i DAIsy. (www.etonx.com/course/coding-games-with-python/)

James Stanforth, direktor EtonX kursa i direktor digitalnog obrazovanja na Eton College-u, pohvalio je program. “Inovativna platforma za kodiranje Logiscool-a koristi pristup kroz igru, pretvarajući iskustvo učenja u nešto zaista angažujuće, zabavno i dostupno svima. Njihov AI-asistent, posebno obučen za obrazovanje kodiranja, pruža efikasnu podršku i sučenicima i nastavnicima.”

Dr Breuer je izrazila ogroman ponos zbog ove saradnje, poboljšavajući vrednost Logiscool-a uz brojne obrazovne i poslovne nagrade.

Petya Balogh je zaključio, "Logiscool nije samo posao već misija koju investitori, članovi tima, franšizni partneri, roditelji i deca ponosno podržavaju, ostvarujući globalni uticaj. Oduševljen sam što sam deo toga."

Dok Logiscool slavi ovu izuzetnu deceniju, vlasnici upućuju iskrenu zahvalnost roditeljima, deci, edukatorima, franšiznim partnerima i svima koji su se pridružili na ovom izvanrednom putovanju. Njihovo poverenje i podrška bili su ključni za uspešnu priču Logiscool-a. Strast prema obrazovanju, inovacijama i posvećenost budućnosti dece nastaviće da oblikuju misiju Logiscool-a, šireći radost digitalnog učenja širom sveta.

O Logiscool-u

Osnovana u Budaörsu, Mađarska 2014. godine, Logiscool se brzo razvio u lidera u oblasti digitalne pismenosti i obrazovanja za kodiranje za decu. Prisutan u 30 zemalja, njegova jedinstvena obrazovna metodologija, kurikulum, platforme i odgovorno podučavanje rada i upotrebe veštačke inteligencije transformišu odnos dece prema tehnologiji, omogućavajući im da uspešno navigiraju digitalnim svetom. Kompanija je osvojila brojne nagrade, uključujući Najbolji međunarodni brend od Evropske asocijacije za franšizu u 2022, odličnu ocenu od Finskog saveza za obrazovanje za svoj kurikulum i obrazovnu platformu, i nagradu Kurs godine za svoj kurs Digital Discovery