Kursevi programiranja

MIX

301

Kodiranje je postalo osnovna alatka na mnogim poljima, od akademskog istraživanja do animacije i dizajna. Međutim, IT i digitalno obrazovanje u osnovnim školama je često zastarelo a za to vreme, naša deca provode sve više vremena, bez nadzora, na svojim uređajima. Omogućite im da postanu digitalni stvaraoci umesto pasivnih potrošača.
MIX 301
1 semestar, 17 lekcije

za 6+ razredni

1 x 90 min. / sedmica

onlajn, Učionica, 1-na-1

Preduslovi: nijedan

24/7 MyLogiscool pristup

Registracija

Kodiranje je za svakoga!

Opremite svoju decu neophodnim digitalnim veštinama, na putu u sve digitalizovanije odrastanje. Ovaj kurs obuhvata osnove algoritamskog razmišljanja i programiranja, kao što su različiti početni događaji, komande, promenljive, logički operatori i matematičke operacije. Učenje se odvija u Scoolcode vizuelnom okruženju, gde se u početku vežba vizuelno programiranje, koristeći Blox režim, uz mogućnost uvida u kodni jezik zasnovan na tekstu (režim Mix). Blox režim vizualizuje elemente programiranja putem raznobojnih digitalnih blokova, čineći početne koncepte lakšim za razumevanje. Ako ih naučite kako da kodiraju, možete biti sigurni da su vaša deca spremna za 21. vek!

Ishodi

Kurs će biti centriran oko sledećih tema:

Korišćenje raznih početnih događaja za pokretanje programa

Uče da pokrenu glumce da se kreću po sceni i nauče ih da pričaju ili upravljaju njima, koristeći kartesijski koordinatni sistem

Razumevanje osnovnih logičkih operatora (i, ili, ne) kako bi se stvorili jasniji uslovi

Kreiranje funkcionalnosti igre

Osnovni matematički principi

Upoznavanje sa konceptom lista, gde mogu da skladište podatke

Zahtevi

Učenicima nije potrebna prethodna obuka.

Neophodan softver

  • Za kurs u Logiscool učionici: Obezbeđujemo sve potrebne alate za kurs.
MIX 301
1 semestar, 17 lekcije

za 6+ razredni

1 x 90 min. / sedmica

onlajn, Učionica, 1-na-1

Preduslovi: nijedan

24/7 MyLogiscool pristup

Registracija
Još programa za koje biste mogli da budete zainteresovani
Međunarodni obrazovni portal zajednice za decu
Uz MyLogiscool, naš obrazovni portal zajednice svetske klase, učenici mogu pronaći inspiraciju u projektima svojih vršnjaka. Mogu da vežbaju ono što su naučili i unaprede svoje znanje dok se igraju sa našim cool mini misijama, takmičarskim igrama, kvizovima i izazovima. Platforma ih podstiče da se bave korisnim i zabavnim aktivnostima između lekcija, a takođe ih informiše o međunarodnim i lokalnim vestima i predstojećim događajima u Logiscool-u. Pomozite svojoj deci da nauče jezik budućnosti! Rezervišite besplatnu demo lekciju i dozvolite im da otkriju misterije digitalnog carstva.