Logoscool: dete u fokusu savremenog obrazovanja

Logiscool
28. feb. 2021.

Ako se pitate koje veštine deca treba da poseduju u budućnosti, obavezno stavite digitalnu pismenost i računarsko kodiranje na vrh liste. To su dve dragocene veštine koje im pomažu da se pripreme za digitalnu budućnost. Obe zahtevaju tehničke veštine, ali koriste i mnoge naše kognitivne veštine.

Međutim, veoma je važan način na koji podučavamo digitalnu pismenost i kodiranje. Logiscool obraća pažnju na sve ključne detalje u procesu učenja tokom kojeg se grade celoživotne veštine i omogućava napredak u budućnosti. Naš pristup je po prirodi zabavan i verujemo da je to od suštinske važnosti kako bi deca uživala u učenju.

Naše metode su orijentisane na decu:

Edukacija zasnovana na zabavi

Mi imamo efikasan i zabavan pristup koji koristimo već godinama unazad. Mi omogućavamo deci da uče na zabavan način, da budu angažovani kroz interaktivne i vežbanjem orijentisane lekcije.


Pristup na osnovu projekta

Naš cilj je da učenici idu kući sa osećajem radosti zato što su napravili nešto kul na svakom času. To im daje nešto na šta mogu biti ponosni i što mogu da podele sa prijateljima i porodicom. Nastavni plan je podeljen u jasne, uzbudljive projekte koji daju stalnu motivaciju i izazove prilagođene prema godištu svakog polaznika.


Saradnja i komunikacija

U našim razredima koje čine male grupe, kao i u pojedinačnom radu, deca održavaju vezu i rešavaju probleme uz pomoć svojih predavača i drugih učenika, što jača njihove veštine saradnje i komunikacije. Ovo su ključne veštine budućnosti.


Nepobedivi nastavni plan i oprema

Mi smo razvili sopstvenu, edukativnu platformu svetske klase kako bi omogućili deci da uče kodiranje sa lakoćom i zadovoljstvom. Učenici grade svoje projekte sa digitalnim blokovima i kasnije se neprimetno mogu prebaciti na pisani kod kroz jedinstveni sistem.

Kompjutersko kodiranje stvara pomak kod učenika pretvarajući pasivnog korisnika digitalnog uređaja u aktivnog kreatora istog. Naš nastavni plan kodiranja se konstantno razvija a čini ga 800 lekcija koje su kreativne, profesionalne i koje osiguravaju da se prirodna znatiželja dece pretvori u koristan i efikasan proces učenja.


Dobro pripremljeni, mladi predavači

Mi imamo dinamičnu ekipu spretnih i mladih predavača sa različitim profesionalnim iskustvom, kao što su programeri, matematičari i fizičari. Zajednička tačka svih naših predavača je ta da su svi bliski sa digitalnim svetom i da su željni da podele znanje sa generacijama koje dolaze. Kroz pažljiv odabir, obuku i stalno usavršavanje, mi garantujemo da naši predavači tačno znaju kako da nauče i motivišu decu za uspeh.


Inspirativno okruženje koje pruža podršku

Mi verujemo u direktan odnos predavač-učenik i u to da mnogi zadaci koji su orijentisani ka vežbanju doprinose bržem razvoju deteta. Naše škole imaju moderan, kancelarijski osećaj, gde su roditelji takođe dobrodošli da podele sa svojim detetom radost uspeha.

Mi takođe pružamo digitalni prostor za kreativnost kroz naš sajt za komunikaciju, My Logiscool. Preko ovog kanala, Logiscool učenici mogu da učestvuju u zanimljivim izazovima, da testiraju svoje znanje u zabavnim kvizovima i da isprobaju projekte jedni drugih.


Mi predajemo mnogo više od kodiranja

Ključno je u digitalnom svetu (i van njega) da se konstantno razvija i da se ostaje otvoren ka novom. Kroz učenje kodiranja dolaze i mnoge dragocene veštine koje su važne deci za uspešnu budućnost. U Logiscoolu, učenici mogu da nauče mnogo više od kodiranja. Mogu da se oprobaju u drugim poljima kao što su robotika, video editovanje, digitalna grafika i dizajn igrica. Različiti kursevi i kampovi se mogu pohađati uzastopno ili uporedo, da upotpune jedni druge, i na ovaj način se proces učenja prilagođava trenutnim interesovanjima deteta.

Budite korak ispred i upišite Vašu decu na naše kurseve putem sledećeg linka: https://www.logiscool.com/rs/courses