Programiranje

Više od 250 lekcija, od početnog do naprednog nivoa!

Napravi svoje PC igre! Programiranje je univerzalan ključ budućnosti i istovremeno je i zabavno! Čitav novi, uzbudljiv svet otvoriće vam se kada naučite osnove. Odredi sam sva pravila, a zatim napravi sve što možeš zamisliti!
Napravili smo sopstvenu platformu za učenje, Scoolcode, tako da možeš naučiti da kodiraš na jednostavan, razigran način. Mnogo animiranih aktora i dinamična pozadina obezbeđuju da ništa ne može da ograniči tvoju kreativnost. Naše lekcije se nadograđuju jedna na drugu i postaju sve složenije. Možeš steći znanje koje će ti pomoći u svim oblastima života u budućnosti!


SCOOLCODE BLOX - Osnovni, napredni i master nivo


Osnove se najlakše nauče u Blox režimu, tako da svaki student počinje sa tim. Na ovoj platformi napravite svoje prve programe, animacije i svoje cool projekte pomoću programskih blokova koji liče na lego. U Blox režimu ćete raditi najmanje 1 pa sve do 6 semestra, u skladu sa vašim godinama i nivoom znanja. U ovom režimu lako možete napraviti zabavne igre koristeći šarene blokove!


SCOOLCODE MIX - Osnovni, napredni i master nivo


Jednom kada ste sigurni koder u Blok modu, vreme je da naučite osnove kodiranja na osnovu teksta. Na našim tečajevima Scoolcode Mix-a, stečeno znanje će se koristiti u novom okruženju i naučiće se mnogi novi programski elementi. Već poznati Blox će i dalje biti dostupan, ali uz to ćete moći videti, interpretirati i urediti pisani kod vaših programa. Sve ostale jezike za kodiranje biće lakše naučiti ako savladate svoje veštine u režimu miksanja i jezikom koji se u njemu koristi (StageScript).


SCOOLCODE TEXT - Klasične igre


Nakon dva semestra u režimu mixa, vreme je da potpuno ostavite Blox iza sebe i počnete da kodirate samo tekst. Imat ćete priliku da stečeno znanje koristite sa više složenosti kako biste kreirali projekte koji su više poput programera igara! U ovom semestru ponovno ćete kreirati poznate, retro, ​​arkadne i klasične društvene igre na Scoolcode-u. Klasične igre zahtevaju nekoliko lekcija i možete raditi na raznim projektima baš kao i profesionalni programeri igara. Napravite kockice, logiku ili refleksne igre ili zaslepite druge svojim multiplayer i arkadnim igrama!


Starosna grupa - 8-15 godina (podeljeno u starosne grupe)

Resursi - Vodimo računa o svim alatkama potrebnim za kurs

Kome to preporučujemo?
Preporučujemo ti ovaj kurs ako:

  • te zanima svet kodiranja,
  • želiš da napraviš cool igre na osnovu sopstvenih ideja,
  • imaš 8 - 15 godina
  • ranije nisi pohađao nijedan od naših kurseva Scoolcode.

Preduslov - Nije potrebna nikakva pred-obuka, slobodno nam se pridružite!