Zašto je gejmifikovano obrazovanje efikasno?

Edukacija
28. jan. 2021.

Deci je potrebna zabavna i smislena svrha da bi učestvovala u bilo kojoj aktivnosti, a obrazovanje nije izuzetak. Svi želimo posao zbog kojeg ujutru skačemo iz kreveta, a deca vole tako da se osećaju i na svojim predavanjima.

Ako tražite način da ponovo uspostavite strast, radoznalost i kreativnost koju su Vaša deca imala za učenje kada su bili mališani, brzo upijajući informacije kroz zabavu i igru, vreme je da razmislite o gejmifikovanom pristupu učenju.

Razvojne koristi gejmifikovanog pristupa:

Kognitivno pojačanje:

Kroz igrice, deca razvijaju logičko razmišljanje i veštine rešavanja problema. Oni uče da razmišljaju o strategiji kroz eksperimentisanje a nagrade ih čine motivisanijim i angažovanim duži vremenski period. Takođe, ovaj pristup poboljšava ruke-oči koordinaciju, pažnju i potreban nivo koncentracije. Sve su to faktori koji daju kognitivnom razvoju veliki podsticaj.


Emocionalne veštine:

Igrice jačaju emocionalnu reaktivnost. Deca doživljavaju niz emocija od besa i frustracije do uzbuđenja i postignuća. Kroz ovo vežbaju sposobnost da se nose sa stresom i izazovnim situacijama. Ovo može mnogo pomoći u izgradnji njihovog samopouzdanja i samopoštovanja. Igrice takođe pružaju siguran prostor za jačanje otpornosti: rizikovanjem, neuspehom bez straha i istrajnošću napreduju na više nivoe i svaki put postižu bolje rezultate.


Razvijanje socijalnih veština

Timski rad- rad iz snova! Pristup koji omogućava deci da sarađuju i rade zajedno kao tim čini da se članovi povežu dok istovremeno rade na postizanju zajedničkog cilja. Interaktivno igranje može na kraju izgraditi snažna, dugotrajna prijateljstva zasnovana na zajedničkim iskustvima. Ova veština je korisna u životu, privatno i profesionalno.

Kako uvesti dete u gejmifikovano učenje koje vodi ka efikasnijim ishodima?

Ako tražite načine da decu oduševite učenjem, isprobajte Logiscoolove zabavne kurseve i kampove. U Logiscoolu učenje, igra i uspeh idu ruku pod ruku. Verujemo da obrazovanje koje je zabavno podučava i pravi buduće mislioce. Naši učenici stvaraju video igrice, prave aplikacije za mobilni, kontrolišu robote i na jednostavan, razigran način pričaju vizuelne priče. Učenici vole zabavnu nastavu, a roditelji mogu pratiti njihov napredak, koji u smislu sticanja znanja, motivacije i angažovanja prevazilazi tradicionalne nastavne metode. Uz inspirativno nastavno okruženje, energične i sposobne nastavnike, deca se uvek zabavljaju dok uče.

Istražite širok spektar Logiscool kurseva i kampova na www.logiscool.com i upišite svoje dete još danas!