Zašto je obrazovanje zasnovano na igri efikasno?

Obrazovanje
Logiscool
28. jan. 2021.

Deci treba zabavan i smislen cilj kako bi učestvovali u bilo kojoj aktivnosti, a obrazovanje nije izuzetak. Svi želimo poslove zbog kojih želimo skočiti iz kreveta, a deca žele isto osećanje prema svojim časovima. Tu nastupa obrazovanje kroz igru.

Ako tražite načine da ponovo probudite strast, radoznalost i kreativnost koju su vaša deca imala prema učenju kada su bili mali, brzo upijajući informacije kroz zabavu i igre, onda je vreme da razmotriteobrazovanje zanovano na igri.

Gamifikovano obrazovanje održava motivaciju dece prilikom učenja
Koje su glavne prednosti obrazovanja zasnovanog na igrama?

Kognitivni podsticaj

Kroz obrazovanje zasnovano na igrama, deca razvijaju logičko razmišljanje i veštine rešavanja problema. Uče da razmišljaju o strategiji kroz eksperimentisanje, a motivacija im je veća zbog nagrada, što ih drži angažovanim duži vremenski period. Obrazovanje zasnovano na igrama takođe poboljšava koordinaciju ruke i oka, pažnju i budnost zbog potrebne koncentracije. Svi ovi faktori doprinose velikom podsticaju kognitivnog razvoja.


Emocionalne veštine

Pristup obrazovanju zasnovanom na igrama jača emocionalnu reaktivnost. Deca doživljavaju niz emocija, od ljutnje i frustracije do uzbuđenja i postignuća tokom učenja. Kroz to, vežbaju svoju sposobnost da se nose sa stresom i izazovnim situacijama. To može u velikoj meri pomoći u izgradnji samopouzdanja i samopoštovanja. Obrazovna metoda zasnovana na igrama takođe pruža siguran prostor za jačanje otpornosti, omogućavajući deci da preuzimaju rizike, eksperimentišu pa čak i ne uspeju, u zabavnom okruženju, težeći boljim rezultatima svaki put kada ponovo pokušaju nešto.


Društvene koristi

Timski rad zaista čini snove ostvarivim. Saradnički pristup pruža deci sjajnu priliku da zajedno rade kao tim i povezuju se sa članovima tima, dok rade na postizanju zajedničkog cilja. Učestvovanje u interaktivnim sesijama obrazovanja zasnovanog na igrama može izgraditi snažna, dugotrajna prijateljstva iz zajedničkih iskustava. Ovo je korisna veština u životu, kako lično, tako i profesionalno.

Kako maksimalno iskoristiti obrazovanje zasnovano na igri?

Ako tražite načine kako da zainteresujete svoju decu za učenje, isprobajte Logiscool-ove kurseve i kampove digitalne pismenosti i programiranja zasnovane na zabavi. U Logiscool-u, učenje, igre i uspeh idu ruku pod ruku. Verujemo u obrazovanje zasnovano na igri, uz pomoć kojeg obučavamo mislioce sutrašnjice. Naši učenici kreiraju računarske igre, grade mobilne aplikacije, kontrolišu robote i pričaju vizuelne priče na jednostavan, zabavan način. Učenicima se dopadaju časovi zasnovani na zabavi, a roditelji mogu pratiti njihov veliki napredak, koji nadmašuje tradicionalne metode učenja u pogledu sticanja znanja, motivacije i angažovanja. Obrazovanje zasnovano na igri education u kombinaciji sa inspirativnim okruženjem za učenje osigurava da se deca uvek zabavljaju dok uče.

Istražite širok spektar Logiscool kurseva i kampova za kodiranje za decu i uključite svoje dete danas!