Minecraft radionice

Minecraft Modding Workshop

Tokom trajanja naše radionice, deca uče kako da koriste razne programe za modifikovanje (modding) u Minecraftu. Modding znači da će moći da uvrste nove stvari u igricu: mogu da naprave svoje likove superheroje, alatke ili posebne sposobnosti. Ova aktivnost će ih takođe upoznati sa osnovama programiranja.

Minecraft Modding Workshop

za 11-13 godina starosti

onlajn, Učionica, 1-na-1

Max.: 12 (online: 8) polaznika

Preduslovi: nijedan

24/7 MyLogiscool pristup

Registracija

Stvorite svetove uz Minecraft!

Da li Vaše dete zna šta bi načinilo Minecraft još boljim? Ovaj kurs će im omogućiti da uvedu svoje ideje u igricu, kroz modovanje ili modifikacije unutar igrice. Jedna od tajni Minecraftove ogromne popularnosti krije se u lakom uređivanju i u tome što dozvoljava igračima da sa samo malo umeća prilagode igru svojim ličnim željama. Industrija video igrica je puna dizajnera i programera koji su počeli tako što su prvo modifikovali igrice i time se našli na putu do karijere pravljenja igrica.

Ishodi

Radionica će se fokusirati na sledeće teme:

Pravljenje Minecraft modova kroz kreiranje potpuno novih, unikatnih predmeta i likova ili kroz menjanje atributa postojećih predmeta

Upotrebu Blockbench 3D programa za dizajn koji omogućava učenicima da naprave svoje jedinstvene predmete

Korišćenje MCreator softvera za moding kako bi predmeti dobili jedinstvene sposobnosti i ponašanje a da bi se, takođe, naučile osnove programiranja.

Izvoz i korišćenje modova

Zahtevi

Osnovno poznavanje Minecrafta

Neophodan softver

  • Za naše oflajn kampove: Kamp zahteva važeću Minecraft pretplatu (PC/Mac). Ako je nemate, pretplatu možete kupiti ovde: https://minecraft.net/en/store/minecraft , ili postoji mogućnost da škola obezbedi.
Minecraft Modding Workshop

za 11-13 godina starosti

onlajn, Učionica, 1-na-1

Max.: 12 (online: 8) polaznika

Preduslovi: nijedan

24/7 MyLogiscool pristup

Registracija
Još programa za koje biste mogli da budete zainteresovani
Međunarodni obrazovni portal zajednice za decu
Uz MyLogiscool, naš obrazovni portal zajednice svetske klase, učenici mogu pronaći inspiraciju u projektima svojih vršnjaka. Mogu da vežbaju ono što su naučili i unaprede svoje znanje dok se igraju sa našim cool mini misijama, takmičarskim igrama, kvizovima i izazovima. Platforma ih podstiče da se bave korisnim i zabavnim aktivnostima između lekcija, a takođe ih informiše o međunarodnim i lokalnim vestima i predstojećim događajima u Logiscool-u. Pomozite svojoj deci da nauče jezik budućnosti! Rezervišite besplatnu demo lekciju i dozvolite im da otkriju misterije digitalnog carstva.